Om forfatteren

Louise Schou Drivsholm

Redaktionsassistent

Jeg studerer på Roskilde Universitet, hvor jeg er ved at tage en kandidat i Journalistik og Globale Studier.
I løbet af min kandidat har jeg taget valgfag på Statskundskab på Københavns Universitet og lavet radio og undersøgende journalistik på RUC.
Fra 1. august 2017 og et år frem er jeg i journalistpraktik på Dagbladet Information.
På redaktionen skriver jeg, redigerer artikler og håndterer sociale medier. 

Spørg Videnskaben

Spørg Videnskaben

Spørg Videnskaben er Videnskab.dk’s læserbrevkasse. Her kan du stille spørgsmål til forskerne om alskens emner - lige fra sjove bynavne og prutter til kvantecomputere og livets oprindelse. Du kan spørge om alt, men vi elsker især de lidt skøre spørgsmål, der er opstået på baggrund af en nysgerrig undren. Vi vælger de bedste spørgsmål og kvitterer med en Videnskab.dk-T-shirt. Send dit spørgsmål til: sv@videnskab.dk

Hvorfor vandt 13-måneders-kalenderen aldrig indpas?

De fleste tager årets inddeling i 12 måneder for givet, men måneden er egentlig en ulogisk størrelse. Så hvorfor er den ikke blevet erstattet af 13 måneders-kalenderen, som opdeler året i 13 lige lang måneder og er langt mere rationel?

international fixed calender

13 måneders-kalenderen 'International Fixed Calender' inddeler året i 13 måneder à fire uger. Det giver én overskydende dag, der markeres som 'Year Day'. Dermed falder alle datoer samme dag år efter år, og alle måneder er lige lange. (Foto: George Eastman House)

Annonce:

\ Fra arkivet

Det bedste fra arkivet

Gå på opdagelse i mere end 35.000 artikler.

Søg i arkivet

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts