Status på Jordens undergang: Dommedagsuret viser stadig 2 minutter i midnat
25 januar 2019

Verden, som vi kender den, er stadig tæt på undergang, ifølge det såkaldte dommedagsur.

Det skriver organisationen Bulletin of the Atomic Scientists i en pressemeddelelse.

Forskere fra organisationen mødes årligt for at diskutere verdens tilstand og stille på uret - og i år er de altså nået frem til, at tingenes tilstand er uændret. Viserne bliver, hvor de er, og det er altså to minutter i midnat.

De to største trusler mod verden er atomvåben og klimaforandringer, skriver forskerne, der kalder forholdene for 'en ny anormal'.

Men der er håb. Viserne kan gå tilbage og har gjort det før, men det kræver, skriver forskerne, at verdens ledere handler - og gerne under pres fra en oplyst befolkning.

Siden urets fremkomst i 1947 er der blevet stillet på viserne 23 gange. Senest i 2018, hvor klokken gik fra 2,5 minutter i midnat til bare 2 minutter i.

Da den kolde krig endte i 1991, og alle parter blev enige om at nedruste deres atomvåben, røg viserne det længste stykke tilbage, de har været. Dengang var klokken 17 minutter i midnat.

LÆS OGSÅ: To minutter i midnat: 'Dommedagsuret' rykker 30 sekunder frem

LÆS OGSÅ: Jordens undergang: Her er de tre største trusler

ele

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.