Lille studie: Sukker forringer vores mentale evner

Annonce:

Forskere fra New Zealand har netop udgivet et studie, der viser, at simpel sukker som glukose har en forringende effekt på vores mentale evner.

Sukkereret kan nemlig skade vores evne til at være opmærksomme og reagere hurtigt.

Det skriver forskerne i studiet, der er publiceret i tidsskriftet Physiology and Behaviour.

Tidligere har indtag af sukker ellers været forbundet med forbedrede mentale evner, men i det nye studie viser resultaterne det omvendte.

Forskerne undersøgte 49 personer, mens de indtog en række forskellige sukkerarter, blandt andet fruktose (frugtsukker), sucralose (kunstigt sødemiddel) og glukose (druesukker).

Forsøgspersonerne skulle løse tre mentale øvelser, der havde til formål at teste deres reaktionsevne og måde at opfatte forskellige problemstillinger.

Øvelsen viste, at de personer, der havde indtaget kunstigt sødemiddel og druesukker, klarede sig dårligere end dem, der havde spist frugtsukker.

Annonce:

Forskellen skyldes, at frugtsukkeret ikke på samme måde trænger hurtigt igennem vores blod, forklarer en af forskerne bag studiet Mei Peng, der er lektor i Sensory Science på University of Otago i New Zealand.

»Selvom vores forsøgsgruppe er relativt lille, er effekten, vi har observeret, markant. Fremtidig forskning skal i en større skala undersøge, hvordan hjernen ændrer sig efter sukkerindtag ved at bruge neurologiske teknikker. Det vil hjælpe os til bedre at forstå, hvordan vores niveau af opmærksomhed ændrer sig, efter vi har spist glukose,« siger hun til Psypost.org.

ie

\ Fra arkivet

Det bedste fra arkivet

Gå på opdagelse i mere end 35.000 artikler.

Søg i arkivet

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts