Læger troede, mand havde kræft: Fandt legetøj, han havde slugt 40 år før
Kilde: 
28 september 2017

Da en 47-årig mand for nylig blev undersøgt for en voldsom hoste, han havde haft i et års tid, fandt lægerne en klump i hans lunge. De mistænkte straks, at det var kræft, men da det opererede for at kigge nærmere på det, var det ikke en knude, de fandt. I stedet stødte de på en trafikkegle. 

Det skriver CBSnews.com

Trafikkeglen var ikke en af dem, vi ser i trafikken, men en lille udgave fra et Playmobil-legetøjssæt, som manden huskede, han fik, da han fyldte syv år. Altså 40 år tidligere. 

Manden kunne, ifølge CBSnews.com, huske, at han legede med Playmobil som barn, og han kunne også huske, han havde slugt dele af legetøjet. 

Ifølge lægerne er det ret normalt, at børn sluger objekter, der skal fjernes igen, og man får normalt meget hurtigt symptomer på, at der er noget, der ikke hører til. At symptomerne først kommer næsten 40 år senere, er til gengæld meget usædvanligt.

Opdagelsen er et eksempel på såkaldt 'tracheobronchial foreign body (TFB) aspiration', og den er offentliggjort i BMC Case Reports. 

sj

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.