Om forfatteren

Akhilesh Reddy

Senior Fellow, neurovidenskab, University of Cambridge

Forskerne formidler

Forskerne formidler

Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ’Forskerne formidler’. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Danmarks Grundforskningsfond, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet og Region Hovedstaden. Videnskab.dk's redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne.

Dit indre ur kan afgøre, om du bliver syg

Spændende ny forskning har afsløret, at de mange forskellige vira, der kan forårsage forkølelse og influenza, er påvirket af klokkeslæt og årstid. Her præsenterer en britisk forsker de seneste fund.

bakterie infektion forkølelse influenza døgnrytme indre ur årstid cellemembran virus vira immunsystem

Først nu er forskerne begyndt at afsløre den række faktorer, der har en effekt på vores modtagelighed for infektion. De har blandt andet lige opdaget, at det indre ur spiller en stor rolle ved at gøre os mere modtagelige for vira på særlige tidspunkter af dagen.
(Foto: Shutterstock)

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts