Dansk COVID-19-vaccine viser lovende resultater i indledende forsøg på mennesker
Dansk Vaccine COVID-19 bavarian nordic

Danske Bavarian Nordic fortæller i en pressemeddelelse, at de første forsøg på mennesker med vaccinen ABNCoV2, viser lovende resultater. (Foto: Shutterstock).

Danske Bavarian Nordic fortæller i en pressemeddelelse, at de første forsøg på mennesker med vaccinen ABNCoV2, viser lovende resultater. (Foto: Shutterstock).

Kilde: 
10 august 2021

Danske forskeres arbejde med en vaccine mod COVID-19 skrider positivt frem.

Den danske medicinalvirksomhed Bavarian Nordic oplyser i en pressemeddelelse, at de første forsøg på mennesker har givet lovende resultater.

Der er tale om vaccinen ABNCoV2, som er blevet testet på 45 frivillige ved Radhoud University Medical Centre i Holland.

Ifølge Bavarian Nordic oplevede alle frivillige en signifikant højere mængde af antistoffer mod COVID-19 efter vaccinen – inklusive deltavarianten.

Forskerne målte blandt andet antistofniveauer hos flere af testpersonerne, som var op til 12 gange højere end dem, der er målt i tidligere COVID-19-patienter.

»Vi er meget glade for at oplyse, at de første test på mennesker med vores COVID-19 vaccine, viser positive resultater, der bekræfter dens evne til at skabe stærke antistof-niveauer, der er højere end de nuværende godkendte vacciner på markedet, og som samtidig er sikker,« siger administrerende direktør i Bavarian Nordic, Paul Chaplin, i pressemeddelelsen.

Resultaterne er ikke udgivet i et videnskabeligt tidskrift, og det er et af de første skridt på den lange vej mod at få vaccinen godkendt. Men Chaplin mener, at dataene er opmuntrende for de planlagte fase 2-forsøg, der bliver indledt senere i august.

Fase 3-forsøgene er planlagt til at begynde i 2022.

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.