Alle må kopiere og bringe Videnskab.dk's artikler om COVID-19
Både medier, virksomheder, organisationer, foreninger og privatpersoner er velkomne til at bringe artiklerne i deres fulde længde.
Videnskab.dk logo

Videnskab.dk er sat i verden for at få evidensbaseret viden ud i samfundet. 

Videnskab.dk er sat i verden for at få evidensbaseret viden ud i samfundet. 

Danmark er nu i en historisk sundhedskrise. For at mindske smitten er det afgørende, at alle borgere får lødig information om den nye coronavirus.

Videnskab.dk inviterer derfor nu alle medier, virksomheder, organisationer, foreninger og privatpersoner til at kopiere og bringe alle artikler, Videnskab.dk udgiver om COVID-19.

»På Videnskab.dk gør vi alt, hvad vi kan, for at informere på en sober, saglig og forståelig måde om emner, relateret til udbruddet af coronavirus. Vi bestræber os på hver dag at levere velformidlet indhold, man bliver klogere af.«

»Traditionelt har vi delt vores indhold med de brede medier. Foranlediget af corona-krisen stiller vi nu vores indhold til rådighed for alle, der ønsker at være med til at udbrede solid og evidensbaseret viden til befolkningen,« siger Vibeke Hjortlund, chefredaktør for Videnskab.dk.

Medier, medlemsblade og influencere - brug os!

Formålet med at dele artiklerne er også at lette presset på de meget travle forskere, som medierne kimer ned i disse dage.

Artiklerne inklusiv videoer og grafik produceret af Videnskab.dk må bringes i sin fulde form.

Det eneste krav er, at artiklens forfatter og Videnskab.dk krediteres, og at der ved brug på hjemmesider indsættes et link til Videnskab.dk's oprindelige artikel.

»Organisationer, virksomheder, foreninger – alle med et blad eller en hjemmeside, der kan se nytte i at bruge indhold fra Videnskab.dk som et supplement til deres egen information eller kommunikation til medarbejdere, medlemmer eller andre, er således velkomne til det,« siger Vibeke Hjortlund.

Sådan gør du

Vi anbefaler, at du kopierer artiklen i sin fulde længde for at få alle nuancer med.

Har du behov for at forkorte teksten, så gør det loyalt over for artiklens budskab, således at forbehold og usikkerheder kommer med.

Alle Videnskab.dk's artikler om COVID-19 er samlet på denne temaside, der i skrivende stund rummer mere end 50 artikler.

Den frie brug gælder samtlige artikler om emnet, det vil sige både:

  • Artikler, som er skrevet af Videnskab.dk's journalister.
  • Artikler, som er oversat fra forskning.no, Videnskab.dk's norske søstersite.
  • Artikler, som er skrevet af forskere og bragt i Videnskab.dk's Forskerzonen.
  • Artikler, som er oversat fra The Conversation. Her skal du dog bringe artiklen i sin fulde form samt indsætte en HTML-kode til indsamling af statistik. HTML-koden finder du i den originale artikel på The Conversations hjemmeside, som du finder direkte link til i bunden af Videnskab.dk's oversatte artikel. HTML-koden findes ved at klikke på knappen "Republish this article" ude til højre, derefter klikke på 'Advanced' og kopiere koden.

Om Videnskab.dk

Videnskab.dk har eksisteret siden 2008, er støttet af staten og besøges af en million brugere hver måned.

Mediet sætter høje krav til, hvordan artiklerne produceres. Artiklerne er fakta- og citattjekket af de forskere, der er kilder i artiklerne.

I 2018 udgav Videnskab.dk et manifest med gode råd til at finde solide informationer og til kritisk læsning af nyhedshistorier om sundhed. Samme år modtog mediet Anders Bordings særpris for »at få unge til at interessere sig for forskning og for gennem 10 år at have bidraget til at højne niveauet for videnskabsjournalistik i Danmark«.

Læs mere om Videnskab.dk her.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Danske corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte og døde i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab, klima og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs om det anderledes Danmarkskort og flere tal om arealet her.