Om Videnskab.dk

Videnskab.dk er Danmarks største videnskabsmedie.

Redaktionen leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet kvalitetsindhold, der med afsæt i videnskabens verden giver brugerne en aha-oplevelse og gør dem klogere.

Websitet besøges af omkring 1 million unikke brugere om måneden (Google Analytics, 2019). Derudover udkommer Videnskab.dk også i form af podcast, videoer på YouTube og indhold på sociale medier.

Her kan du følge journalist Lise Brix på en typisk arbejdsdag på Videnskab.dk

Vi dækker forskningen bredt - fra kultur og samfund til teknologi og naturvidenskab.

Vores mål er at gøre befolkningen klogere ved at skabe større interesse for videnskab og det at vide noget - både i samfundet generelt, men i særlig grad hos de unge.

Videnskab.dk skrives og redigeres af en uafhængig redaktion.

Du er altid meget velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål, kommentarer eller en god historie om dansk forskning: redaktion@videnskab.dk eller tlf. 70 70 17 88.

Eller du kan følge os på FacebookTwitter og Instagram.

Videnskab.dk's strategi

Mission: Vi engagerer danskerne og gør dem klogere ved at berige den offentlige samtale med forskningsbaseret viden.

Vision: Vi vil gøre en forskel som danskernes foretrukne kilde til troværdig viden, der vækker begejstring og skærper den kritiske sans.

Formål: Vi vil ruste befolkningen og ikke mindst unge til at agere i samfundet ved at bringe videnskaben i spil i den offentlige bevidsthed og synliggøre forskningens betydning.

Organisering & økonomi

Videnskab.dk’s redaktion samt Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling har hjemme i Valby og består af 10 ansatte samt journalistpraktikanter, studentermedhjælpere, projektmedarbejdere og freelancere. Chefredaktør er Vibeke Hjortlund, vh@videnskab.dk.

Videnskab.dk har sit økonomiske fundament i en årlig finanslovbevilling på 4 mio. kr. Derudover udøves indtægtsdækket virksomhed igennem Center For Faglig Formidling, eksempelvis ved salg af kurser i forskningsformidling for forskere. Videnskab.dk støttes desuden økonomisk af en række fonde. Det er beskrevet i de enkelte artikler og temaer, hvis de er blevet til på baggrund af fondsstøtte.

Organisatorisk er Videnskab.dk institutionelt forankret på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Med dette afsæt driver Videnskab.dk publicistisk non-profit virksomhed.

Indhold

Videnskab.dk's indhold består først og fremmest af nyheder om forskning, skrevet af redaktionens journalister.

Vores journalister gør en dyd ud af at få flere forskerkilder til at forholde sig til ny forskning, og vores egne artikler er citat- og faktatjekkede af forskerne. Læs om vores journalisters metoder og vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vi bringer også indhold fra formidlingspartnere og artikler, skrevet af forskerne selv.

I temaer går vi i dybden med udvalgte emner.

Tip til redaktionen sendes til redaktion@videnskab.dk.

Center for Faglig Formidling

Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling arbejder på at skabe mere evidensbaseret forskningsformidling i Danmark. 

Vi deltager i mange typer formidlingsprojekter og afholder kurser og workshops i kommunikation og forskningsformidling for forskere og fagfolk.

Kontakt: formidling@videnskab.dk

Praktisk information

EAN: 5798000555174 

CVR: 31111048 

ISSN: 1903-301X