Om Videnskab.dk

Videnskab.dk er Danmarks største videnskabsmedie.

Redaktionen leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet kvalitetsindhold, der med afsæt i videnskabens verden giver brugerne en aha-oplevelse og gør dem klogere.

Websitet besøges af omkring 1 million unikke brugere om måneden (Google Analytics, 2019). Derudover udkommer Videnskab.dk også i form af podcast, videoer på YouTube og indhold på sociale medier.

Her kan du følge journalist Lise Brix på en typisk arbejdsdag på Videnskab.dk

Vi dækker forskningen bredt - fra kultur og samfund til teknologi og naturvidenskab.

Vores vision er at gøre befolkningen klogere ved at skabe større interesse for videnskab og det at vide noget - både i samfundet generelt, men i særlig grad hos de unge.

Videnskab.dk skrives og redigeres af en uafhængig redaktion.

Du er altid meget velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål, kommentarer eller en god historie om dansk forskning: redaktion@videnskab.dk eller tlf. 70 70 17 88.

Eller du kan følge os på FacebookTwitter og Instagram.

Organisering & økonomi

Videnskab.dk’s redaktion samt Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling har hjemme i Valby og består af 10 ansatte samt journalistpraktikanter, studentermedhjælpere, projektmedarbejdere og freelancere. Chefredaktør er Vibeke Hjortlund, vh@videnskab.dk.

Videnskab.dk har sit økonomiske fundament i en årlig finanslovbevilling på 4 mio. kr. Derudover udøves indtægtsdækket virksomhed igennem Center For Faglig Formidling, eksempelvis ved salg af kurser i forskningsformidling for forskere. Videnskab.dk støttes desuden økonomisk af en række fonde. Det er beskrevet i de enkelte artikler og temaer, hvis de er blevet til på baggrund af fondsstøtte.

Organisatorisk er Videnskab.dk institutionelt forankret på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Med dette afsæt driver Videnskab.dk publicistisk non-profit virksomhed.

Indhold

Videnskab.dk's indhold består først og fremmest af nyheder om forskning, skrevet af redaktionens journalister.

Men vi bringer også indhold fra formidlingspartnere og artikler, skrevet af forskerne selv.

I temaer går vi i dybden med udvalgte emner.

Tip til redaktionen sendes til redaktion@videnskab.dk

Center for Faglig Formidling

Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling arbejder på at skabe mere evidensbaseret forskningsformidling i Danmark. 

Vi deltager i mange typer formidlingsprojekter og afholder kurser og workshops i kommunikation og forskningsformidling for forskere og fagfolk.

Kontakt: Projektleder og kursusansvarlig Irene Berg Petersen, ibp@videnskab.dk 

Praktisk information

EAN: 5798000555174 

CVR: 31111048 

ISSN: 1903-301X