Om Videnskab.dk

Videnskab.dk er Danmarks førende videnskabsmedie.  

Mediet har en publicistisk profil og skrives og redigeres af en uafhængig redaktion. Vi leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet kvalitetsindhold til brugerne. Videnskab.dk-sitet har omkring halvanden million visninger/læsninger om måneden. Derudover udkommer Videnskab.dk også med podcasts i forskellige kanaler, videoer på YouTube og indhold på sociale platforme.

Her kan du følge journalist Lise Brix på en typisk arbejdsdag på Videnskab.dk

Videnskab.dk dækker forskningen bredt - fra kultur og samfund til sundhed, teknologi og naturvidenskab. Vores mål er engagere befolkningen - især unge. Vi beriger den offentlige samtale med evidensbaseret viden, fremmer kritisk tænkning og videnskabelig dannelse, og vi øger såvel efterspørgslen på troværdig viden som interessen for forskning - i samfundet generelt, og i særlig grad blandt unge.

Du er altid meget velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål, kommentarer eller en god historie om dansk forskning: redaktion@videnskab.dk eller tlf. 70 70 17 88.

Eller du kan følge os på FacebookTwitter og Instagram.

Videnskab.dk's strategi

Mission: Vi engagerer danskerne og gør dem klogere ved at berige den offentlige samtale med forskningsbaseret viden.

Vision: Vi vil gøre en forskel som danskernes foretrukne kilde til troværdig viden, der vækker begejstring og skærper den kritiske sans.

Formål: Vi vil ruste befolkningen og ikke mindst unge til at agere i samfundet ved at bringe videnskaben i spil i den offentlige bevidsthed og synliggøre forskningens betydning.

Organisering & økonomi

Videnskab.dk’s redaktion samt Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling har hjemme i Valby og består af en halv snes ansatte samt journalistpraktikanter, studentermedhjælpere, projektmedarbejdere og freelancere. Chefredaktør er Vibeke Hjortlund, vh@videnskab.dk.

Videnskab.dk har sit økonomiske fundament i en årlig finanslovbevilling på ca. 4 mio. kr. Derudover udøves indtægtsdækket virksomhed igennem Center For Faglig Formidling, eksempelvis ved salg af kurser i forskningsformidling for forskere. Videnskab.dk støttes desuden økonomisk af en række fonde. Det er beskrevet i de enkelte artikler og temaer, hvis de er blevet til på baggrund af fondsstøtte.

Organisatorisk er Videnskab.dk institutionelt forankret på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Med dette afsæt driver Videnskab.dk publicistisk non-profit virksomhed.

Indhold

Videnskab.dk's indhold består først og fremmest af nyheder og nuancerede baggrundsartikler om forskning, skrevet af redaktionens journalister.

Vores journalister gør en dyd ud af at få flere forskerkilder til at forholde sig til ny forskning, og vores egne artikler er citat- og faktatjekkede af forskerne. Læs om vores journalisters metoder og vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

I Forskerzonen bringer vi artikler, skrevet af forskere med hjælp og kvalitetssikring fra vores medarbejdere. Videnskab.dk kan også bringe indhold fra partnere. Dette vil altid være opmærket, så det er tydeligt, hvem afsenderen er. 

I temaer går vi i dybden med udvalgte emner.

Tip til redaktionen sendes til redaktion@videnskab.dk.

Center for Faglig Formidling

Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling arbejder på at skabe mere evidensbaseret forskningsformidling i Danmark. Vores højt specialiserede medarbejdere bistår kunder og partnere med deres forskningsformidling og deltager i mange typer formidlingsprojekter. 

Vi afholder eksempelvis kurser og workshops i kommunikation og forskningsformidling for forskere og fagfolk samt i videnskabsjournalistik for journalister og kommunikatører. Derudover tilbyder vi kommunikationsydelser, som kan være alt fra tekstproduktion til video og podcasts.    

Kontakt: formidling@videnskab.dk

Praktisk information

EAN: 5798000555174 

CVR: 31111048 

ISSN: 1903-301X