Stephen Hawking fremlægger ny teori om sorte huller
Kilde: 
27 august 2015

KORT NYT FRA UDLANDET:

Stephen Hawking er en af verdens førende teoretiske fysikere og er både kendt for sine teorier om sorte huller og for at lide af nervesygdommen Amyotrofisk lateral sklerose (ALS), der har ødelagt hans naturlige taleevne og bundet ham permanent til sin kørestol. 

Nu kan en ny teori fra den verdensberømte fysiker måske løse en gåde inden for fysikken kaldet 'informationsparadokset', skriver det svenske Kungliga Tekniska Höskolan i en pressemeddelelse.

Informationsparadokset er en konflikt imellem to teorier inden for fysikken.

Einsteins generelle relativitetsteori forudsiger, at den fysiske information om et stof bliver ødelagt, hvis det bliver slugt af et sort hul, men kvantemekanikkens love bestemmer samtidig, at information ikke kan ødelægges.

For at løse dette paradoks mener Hawking nu, at informationen aldrig når ind i det sorte hul.

»Jeg foreslår, at informationen ikke bliver opbevaret på indersiden af det sorte hul, som man måske skulle tro, men på dets grænse, begivenhedshorizonten,« sagde Stephen Hawking ved et foredrag i Stockholm ifølge Kungliga Tekniska Höskolan.

Informationen bliver ifølge Stephen Hawking opbevaret i begivenhedshorizonten som to-dimensionelle hologrammer, der kaldes 'supertranslationer'. I denne tilstand bliver informationen dog kaotisk og ubrugelig.

»I praktisk henseende bliver informationen tabt,« sagde Stephen Hawking ifølge Kungliga Tekniska Höskolan.

Læs også:

Sådan dør du i et sort hul

Hurtigtvoksende sort hul forbløffer astronomer

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

on

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.