Ny type batteri indeholder 10 gange mere energi
Kilde: 
30 november 2015

KORT NYT FRA UDLANDET:

En ny type 'redox-flow-celle'-batteri kan måske bruges til at opbevare og levere vedvarende energi til fabrikker på de dage, hvor Solen ikke skinner, og hvor vinden ikke blæser. Det kan få flere fabrikker til at bruge vedvarende energi, skriver sciencemag.org.

Hidtil har de kæmpestore redox-flow-celle-batterier ikke været energieffektive nok til at blive brugt på industriel skala. Men den nye batteritype bruger teknologi fra de langt mindre 'lithium-ion'-batterier og kan opbevare omtrent 10 gange mere energi på den samme plads.

Forskere fra National University of Singapore har publiceret et nyt studie om opfindelsen i tidsskriftet Science Advances.

Lithium-ion-batterier, som blandt andet findes i mobiltelefoner og bærbare computere, har en langt højere energitæthed end redox-flow-celle-batterier. Alligevel har det været vanskeligt at udnytte deres teknologi i andre batterier.

Og selvom den nye batteritype er et gennembrud, leverer den foreløbig energien med en hastighed, der er 10.000 gange langsommere end konventionelle redox-flow-battterier.

Forskernes næste mål er derfor at forbedre de nye batterier yderligere, så de kan levere energien hurtigere.

Læs også:

Simpelt trick afslører, om batteriet er fladt

Nye syperlette lithium-luft-batterier kan være et gennembrud

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

on

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.