Ny rangliste: Sådan klarer danske universiteter sig
29 april 2015

»Danmark fortsætter med at udvise øget international konkurrenceevne.«

Sådan lyder det i en pressemeddelelse QS World University rankings, som netop har udgivet en ny rangliste over, hvordan verdens universiteter klarer sig – fordelt på 36 forskellige fag.

Danske universiteter har opnået 9 pladser på den globale top 30 inden for de forskellige fag. Copenhagen Business School er nået højest op på ranglisterne med en 10. plads inden for faget ’Business & Management Studies’.

Københavns Universitet har opnået en 11. plads inden for tandlægevidenskab og en 17. plads inden for veterinærvidenskab.

»Stærke præstationer« ses ifølge pressemeddelelsen også fra Aarhus Universitet, som er rangeret som nummer 23. i tandlægevidenskab og Danmarks Tekniske Universitet, som er rangeret som nummer 16 i faget ’Environmental Sciences.’

»Inden for top 100 på verdensplan er seks danske universiteter på listen med den stærkeste præstation fra Københavns Universitet, som er rangeret inden for 20 fag, mens Aarhus Universitet er på ranglisten inden for 7 fag,« skriver QS World University rankings i pressemeddelelsen.

Amerikanske universiteter har opnået førstepladsen inden for flest fag med Harvard University og Massachusetts Institute of Technology (MIT) i spidsen.

Når det gælder om at være på top 10 inden for flest fag, ligger britiske University of Cambridge i spidsen efterfulgt af University of Oxford og amerikanske Stanford University.

»Mens USA og Storbritannien fortsat er de dominerende aktører, viser vores rangliste, at akademisk ekspertise bredt fordelt over hele kloden. De 896 universiteter, som er rangeret i mindst ét fag, er baseret i 60 forskellige lande,« udtaler Ben Sowter, som er leder af QS’s forskning, i pressemeddelelsen.

Når det gælder den samlede vurdering af verdens bedste universiteter, ligger Københavns Universitet i førertrøjen blandt de danske universiteter med en 45. plads i den seneste opgørelse fra QS.

Du kan læse mere om, hvordan ranglisten laves, og hvordan danske universiteter klarer sig på QS hjemmeside.

Læs også:

Københavns Universitet ligger fortsat i top 50

Ingen danske universiteter i top 100 på prestigeliste

Tre danske universiteter går frem på verdensranglisten

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

lb

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.