David Attenborough: Vi har standset den naturlige selektion
Kilde: 
10 september 2013

KORT NYT FRA UDLANDET:

Den populære BBC-persona med den lige så populære stemme, David Attenborough, har ikke et optimistisk syn på menneskehedens fremtid, skriver The Guardian.

Tv-værten og naturalisten, som ifølge The Guardian tidligere har beskrevet menneskeheden som 'Jordens pest', har sagt til den britiske Radio Times, at vi har stoppet vores fysiske og genetiske evolution. 

»Vi stoppede den naturlige selektion, ligeså snart vi blev i stand til at opfostre 90-95 procent af alle de babyer, som bliver født,« sagde han ifølge The Guardian og opfordrede folk til at stoppe med at stifte store familier.

David Attenborough fortsatte med at sige, at bremsningen af den naturlige selektion ikke var væsentlig - eller specielt deprimerende - fordi vores evolution nu var kulturelt baseret. Ifølge tv-værten handler vores udvikling nu om at tilegne os viden om computere, elektronik, fly og så videre, sagde han ifølge The Guardian.

Den 87-årige tv-vært sagde, at han ikke så optimistisk på fremtiden, og at tingene kun vil blive værre.  

LÆS OGSÅ:

Forskere: Bevis for naturlig selektion i mennesker

Hvordan ser mennesket ud om en million år?

Er mænd evolutionært bagud?

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

ks

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.