Alien-alarm afblæst: Strukturer om stjerne skyldes sandsynligvis kometsværm
Kilde: 
26 november 2015

KORT NYT FRA UDLANDET

For cirka en måned siden bragte diverse medier, inklusiv Videnskab.dk, historien om nogle højst usædvanlige megastrukturer, der på mystisk vis kredsede om stjernen KIC 8462852 og skyggede for dens lyskurver.

Det fik alverdens astronomer til at spekulere i mulige forklaringer på fænomenet. Den anerkendte astronom Jason Wright fra Pennsylvania State University foreslog endda, at objekterne kunne være lavet af aliens: Astronom: Kæmpe-strukturer omkring stjerne kan være lavet af rumvæsener.

Nu viser nye analyser fra NASA, at forklaringen på mysteriet med stor sandsynlighed er knapt så svævende. Det formodes nemlig, at megastrukturerne er skabt af en omrejsende kometfamilie og ikke af aliens, skriver bbc.com.

»Scenariet, om at dæmpningen af KIC 8462852's lyskurve er forårsaget af en familie af kometer, forbliver fortsat den foretrukne forklaring,« skriver professor og hovedforfatter bag studiet Massimo Marengo fra Iowa State University i studiets konklusion.

Han mener, at kometerne cirkulerer rundt om stjernen i en lang bane, og hver gang de passerer dens front, blokerer de for stjernens lys, når vi observerer den fra Jorden.

Sammen med et hold af forskere har Massimo overvåget stjernen gennem NASA's Array kamera, der ser på rumobjekter gennem et infrarødt lys.

På nuværende tidspunkt kan forskerne dog ikke sige ret meget mere.

»Vi ved endnu ikke præcist, hvad der sker rundt om stjernen. Men det er netop, hvad der gør det så interessant,« siger Massimo Marengo til bbc.com.

Studiet er publiceret i det videnskabelige tidsskrift The Astrophysical Journal Letters.

Læs også:

Rygte: Knogle fra alien fundet på Mars

Alien-lignende skelet er et medicinsk mysterium

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

sbv

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.