Rygter: Knogle fra alien fundet på Mars
NASA’s Mars-rover Curiosity har fanget et billede af noget, der grangiveligt ligner en lårbensknogle, på den røde planet. Alien-entusiaster mener, at det er en stærk indikator på liv i rummet.
Mars fossil thigh femur bone

Det er dette billede, der har vækket håb om liv i rummet hos alien-bloggerne. (Foto: NASA/JPL-Caltech/MSSS)

Det er dette billede, der har vækket håb om liv i rummet hos alien-bloggerne. (Foto: NASA/JPL-Caltech/MSSS)

Tanken om liv i rummet er fascinerende, og vores interesse bliver ind i mellem pirret. For eksempel da NASA's Curiosity-rover sidste år tog et billede af noget, der lignende en rotte på den støvede planet.

Nu har NASA's rullende laboratorium igen taget et billede, som har intensiveret alien-entusiasternes tro på liv i rummet.

Billedet viser nemlig noget, der ligner en lårbensknogle midt i mellem en masse sten. Det skriver Independent.co.uk.

Fossiler på Mars

Alien-entusiasterne ser det nye billede som en stærk indikator på liv i rummet.

»Vi ved, at det er meget muligt, at der har været liv på Mars. Det er igen muligt, at livet på planeten udviklede sig til store væsner, som kan have efterladt fossiler og knogler,« skriver en blogger med brugernavnet 'amazing' på abovetopsecret.com og tilføjer:

»Vi ved også, at påvirkninger fra meteornedslag og de intense støv-storme kan have 'udgravet' disse fossiler. Det er meget muligt, at det er en knogle,« skriver brugeren.

NASA skriver dog i en meddelelse på hjemmeside, at der ikke kan være tale om en lårbensknogle.

»Denne Mars-sten ligner måske en lårbensknogle, men videnskabsholdet mener, at formen er skabt af erosion fra vind eller vand,« skriver NASA og fortsætter. 

»Hvis der nogensinde har været liv på Mars, så forventer forskerne, at det ville være små simple livsformer i form af mikrober. Mars har formentlig aldrig haft ilt nok i sin atmosfære til at give liv til mere komplekse organismer. Store fossiler er altså ikke muligt.«

LÆS OGSÅ: Forskere: Vi har løst historiens største UFO-mysterium

Liv på Mars er en mulighed

Men ifølge et amerikansk studie er alien-bloggeren måske ikke helt galt på den.

Amerikanske forskere kunne sidste år fortælle, at den asteroide, som dræbte dinosaurerne på Jorden, muligvis kan have slynget sten med organisk materiale helt til Mars for 66 millioner år siden.

»Jeg vil være overrasket, hvis liv ikke på en eller anden måde er kommet til Mars,« sagde Rachel Worth, der står bag det amerikanske studie, til BBC.com sidste år

Nyhed: Lyt til artikler

Du kan nu lytte til udvalgte artikler herunder. Du kan også lytte til de oplæste artikler i din podcast-app, hvor du finder dem under navnet 'Videnskab.dk - Lyt til artikler'.

Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på vores Instagram-profil, og læs om de nedenstående prisvindende billeder af stjernetåger og stjernefabrikker her.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med omkring en million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk