Alien-lignende skelet er et medicinsk mysterium
Et alien-lignende skelet på kun 15 centimeter er mest af alt et medicinsk mysterium, der stadig ikke er opklaret. Forskere er dog kommet nærmere dets oprindelse.

En video om Ata fra mediet Newsy Science, da de første studier om skelettet blev publiceret. (Video: Newsy Science)

En video om Ata fra mediet Newsy Science, da de første studier om skelettet blev publiceret. (Video: Newsy Science)

For 10 år siden fandt man i Atacama-ørkenen i Chile et alien-lignende skelet. Nogle har ment, at det rent faktisk skulle stamme fra en alien fra rummet, hvilket måske virker helt tosset, men alligevel også forståeligt.

Skelettet er nemlig kun 15 centimeter langt og har et kegleformet hoved - meget lig mange af de aliens, man ser på film.

Læs også: Videnskabsfolk: Der er liv i rummet

Men skelettet er ikke fra en alien, og det er heller ikke et lille foster.

Skelettets mor stammer fra Chile

Forskere har fastlagt igennem DNA-analyser, at det lille væsen var mellem 6 og 8 år gammelt, da det døde for flere årtier siden. Den nyeste forskning har samtidig vist, at det er et lille menneskes skelet.

Skelettets DNA er også blevet undersøgt for at finde ud af, hvor dets forfædre stammer fra. Data fra undersøgelsen tyder på, at det alien-lignende barns mor kommer fra det chilenske område af Sydamerika. Det forklarer forskeren bag studiet, Garry Nolan, som er forsker i mikrobiologi ved Stanford School of Medicine, til LiveScience.com.

'Alien' er et medicinsk mysterium

For Garry Nolan er det en det lille skelet et medicinsk mysterium. For hvordan forklarer man medicinsk, at et barn på 6 til 8 år kun er 15 centimeter langt, har et kegleformet hoved og derudover også har et underudviklet kæbeparti?

Forskeren beskriver skelettet som et uheldigt menneske med en række medfødte defekter, som ikke umiddelbart kan beskrives ved hjælp af genetik.

Ikke engang hvis man fandt mutationer, der skulle have gjort barnet til dværg, ville det være en forklaring på alle de deforme dele på skelettet. 

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Danske corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte og døde i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab, klima og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs mere om Hubbles utrolige billeder her.