Annonceinfo

Kultur & Samfund

Seneste artikler om emnet: Kultur & Samfund

Udgiv indhold
 • Findes der ultimative sandheder?

  TÆNKEPAUSER: Vi kan finde sandheden mange steder og i vidt forskellige former. Men sandheden om naturvidenskabens sandheder er sandelig noget helt særligt.
 • Derfor preller gode argumenter af på nogle mennesker

  Selv de bedste argumenter er ikke nok til at overbevise alle mennesker. Vi skal gøre op med forestillingen om rationelle og irrationelle argumenter, siger forsker, hvis model skal testes på sundhedskampagner.
  Bringes i samarbejde med Det Frie Forskningsråd
 • Store opdagelser: Hormoner - kroppens kemiske kommunikation

  Det kræver sofistikeret kommunikation mellem en organismes legemsdele, når den skal agere – f.eks. når den skal bevæge sig, fordøje et måltid, være frugtbar eller noget helt fjerde. I dag ved vi, at kommunikationen sker via elektriske og kemiske signaler.
  Bringes i samarbejde med 50 opdagelser - Højdepunkter i naturvidenskaben
 • Del glæde på Facebook - det smitter

  Når dine Facebook-venner skriver noget positivt - eller negativt - er der en stor sandsynlighed for, at du ændrer den tone, du selv skriver i. På den måde kan vi selv være med til at sprede glæde på de sociale medier, blot ved at tænke over den tone vi skriver i.
 • Rimer inklusion på skole?

  KRONIK: Regeringen ønsker en bedre folkeskole for alle, hvor elever med særlige behov skal inkluderes. Men hvis inklusionen skal lykkes er der behov for radikale ændringer og en helt ny måde at tænke skole på.
 • Var 1864-krigen en meget blodig krig?

  Krigen i 1864 kostede en masse danske soldater livet. Men hvor stort et tal er det i forhold til andre samtidige krige. Det svarer en dansk historiker på i denne artikel.
  Bringes i samarbejde med danmarkshistorien.dk
 • Overlevende fra Utøya taler ikke om deres problemer

  De overlevende efter terrorangrebet afholder sig fra at fortælle, hvordan de har det, blandet andet af hensyn til venner og familie. De, der undlader at søge social støtte, oplever mere angst og depression.
 • Tag testen: Er du klog nok til universitetet?

  Debatten raser lige nu på Københavns Universitet og det øvrige akademiske Danmark: Er de studerende på landets universiteter i vid udstrækning for dumme til at læse videregående uddannelser?
 • 9. april: Genhør frihedsbudskabet og læs myterne om besættelsestiden

  Den 9. april markerer årsdagen for den tyske besættelse af Danmark under 2. Verdenskrig. Vi har samlet en række spændende artikler om den svære periode.
 • Skylder voksne børn deres forældre noget?

  Velfærdsstaten har sat os fri, så vi ikke længere behøver have noget med vores forældre at gøre, efter vi er fyldt 18 år. Men hvad forventer familie af hinanden, når der ikke længere er paragraffer, som binder dem sammen?
  Bringes i samarbejde med Det Frie Forskningsråd
 • Sådan modarbejder Rusland demokrati i østlande

  Det kan være svært at forstå, hvorfor Rusland har så travlt med at blande sig i, hvad der foregår i nabolandene som for eksempel Ukraine. En flok eksperter forklarer her, hvordan de russiske magthavere tænker.
 • Hvem skal bestemme, hvad der skal forskes i?

  Langt de fleste forskere går op i, at deres forskning er værdifuld for samfundet. De er bare uenige om, hvem der skal definere, hvad der er værdifuldt, viser ny forskning.
Annonceinfo
Annonceinfo
 
Annonceinfo

Seneste blogindlæg

Annonceinfo