NASA afviser rygter om liv i rummet

Annonce:

I sidste uge lagde hacker-gruppen ‘Anonymous’ en video på YouTube, der gik viralt. I videoen blev det nemlig påstået, at NASA var meget tæt på at annoncere, at de havde opdaget liv i rummet.

NASAs forskningschef Thomas Zurbuchen har dog netop sat en stopper for rygterne, skriver space.com.

»Der er ikke nogen annoncering på vej fra NASA om udenjordisk liv,« fastslog han på Twitter, hvor han går under navnet @Dr_ThomasZ.

»Er vi alene i universet? Det ved vi ikke endnu, men vi har missioner på vej, der muligvis kan hjælpe med at besvare det fundamentale spørgsmål,« tilføjede Thomas Zurbuchen i et andet tweet.

Videoen, der startede rygterne, fokuserer ikke på hackede dokumenter, som Anonymous ellers har været kendt for. Den fokuserer derimod på en tale, som Thomas Zurbuchen selv holdt den 26. april under en høring i det videnskabelige udvalg i Repræsentanternes Hus.

Her talte han om den fremgang, NASA havde skabt i jagten på liv i rummet – blandt andet med de tusind exoplaneter, som Kepler-teleskopet har fundet, opdagelsen af hydrogen i gejsere fra Saturns måne Enceladus og den mulige opdagelse af vanddamp fra ismånen Europa.

Med disse aktiviteter taget i betragtning sagde Thomas Zurbuchen ved høringen:

Annonce:

»Vi er på nippet til at gøre en af de de største hidtil usete opdagelser i historien.«

Denne sætning har Anonymous i videoen lavet om til:

»Menneskeheden er ved at opdage liv i rummet.«

Der er således ikke tale om komplet manipulation af fakta, men NASA afviser altså, at der er hold i rygterne om, at vi finder rumvæsener eller andet liv i rummet inden for den allernærmeste fremtid.

pmd

\ Fra arkivet

Det bedste fra arkivet

Gå på opdagelse i mere end 35.000 artikler.

Søg i arkivet

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts