Om forfatteren

Lise Brix

Journalist

Lise Brix

Journalist på Videnskab.dk siden 2013. Initiativtager og primus motor på udviklingen af Videnskab.dk's prisvindende guide til videnskabsjournalistik. Underviser desuden i formidling for forskere og videnskabsjournalistik for journalister.

Mystiske lyse pletter på Ceres forklaret

Forskere har nu fundet en forklaring på de mystiske lysende pletter på dværgplaneten Ceres. Pletterne består formentlig af salt, lyder det i en ny undersøgelse.

Billedet er taget 4.400 km fra dværgplaneten Ceres og viser krateret 'Occator'. Krateret er omkring 90 km bredt. Billedet er med falske farver, som forskerne bruger til at studere forskelle i materialer på Ceres overflade. Rød svarer til bølgelængder omkring 0,97 mikrometer (nær infrarød), grøn svarer til bølgelængder omkring 0,75 mikrometer (rødt, synligt lys) og blå til bølgelængder omkring 0,44 mikrometer (blåt, synligt lys). Farven blå associeres ifølge NASA med lyst materiale og ser ud til at passe med at være salte såsom sulfater. (Foto: NASA/JPL-Caltech/UCLA/MPS/DLR/IDA)

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts