Hvis vi mennesker startede helt forfra – med fire personer på en øde planet, hvad ville der så ske? Ville der eksistere religion? Ville vi kunne overleve?
Der er mange spørgsmål, der melder sig, når mennesker flytter til Mars.
Det er en af de problemstillinger, som vores forskere har taget op i deres blogs her på Videnskab.dk. Her er fem gode fra hvert sit felt:
Religion og koloniseringen af Mars
Et vildt projekt kaldet ’Mars One’, der blev startet i juni 2012, vil bringe fire astronauter til Mars i 2023. Hjemrejsen er der ikke betalt for, og meningen er, at de skal starte på en frisk på den nye planet.
Men hvordan ville et nyopstartet samfund se ud på Mars? Det smider mag.art. I religionsvidenskab Thore Bjørnvig op til debat i sit nye blogindlæg.
Når skolen er værre end spild af tid
Folkeskolen er ikke altid for børn og sarte sjæle.
Hvad sker der for eksempel, når læreren i folkeskolen misforstår børnene? Louise Klinge Nielsen, der er i gang med en ph.d. om lærer-elev-relationer, lader dig komme med som fluen på væggen i time for 5. klasse i folkeskolen.
Når verdens øjne falder på Danmark – Krarup og oversættelsen af et verdensbillede
Marie Krarup (DF) kom i strid modvind, da hun i marts bloggede om maorierne på New Zealand. Siden forklarede hun sig med, at maorikulturen virker grotesk set fra et vestligt synspunkt, men hvad er et vestligt synspunkt? Og hvem er ’vestlige’?
Det tager professor i kultur- og sprogmødestudier Garbi Schmidt op.
Den sprogteknologiske flaskehals 2013
Vi kan i dag tale med vores computere og vores smartphones. Men hvor avancerede krav kan vi egentlig stille dem i øjeblikket?
Sprogteknolog med speciale i kunstig intelligens Erik David Johnson mener, at kommunikationen stadig foregår på computerens præmisser – men hvor langt kan vi nå?
Hvad er der med den offentlighedslov?
Offentlighedsloven er meget omdiskuteret. Skal politikerne forstyrres af medierne konstant? Eller skal vi alle sammen lukkes udenfor, så politikerne kan foretage sig, lige hvad de vil bag lukkede døre?
Det er to meget skarpe ultimativer, så heldigvis kan cand.mag. i historie og samfundsfag, Jens Wendel-Hansen, hjælpe os med at forstå, hvad diskussionen egentlig handler om.
Hvis du har lyst er der mange flere blogs at komme efter på blogsiden. Blandt andet om jordens undergang, mayonnaise og kønsdiskrimination.