Vores hjem i Mælkevejen kan ifølge et nyt studie være meget større, end vi tidligere har troet. Det skriver LiveScience.
Astronomer fra det amerikanske National Science Foundation’s Very Long Baseline Array (VLBA) har opdaget, at det område af galaksen, som indeholder vores solsystem, i virkeligheden kan udgøre en langt mere prominent rolle i spiralgalaksen.
Vores solsystem befinder sig i den part af Mælkevejen, der er kent som Orion-armen eller den lokale arm. Indtil nu har astromoner ment, at Orion-armen bare var en lille udløber mellem to større arme kendt som Saguttarius og Persus-armen.
»Vores nye resultater peger på, at Orion-armen skal fremstå som en langt større del af Mælkevejen,» sagde Alberto Sanna, en af astronomerne bag undersøgelsen, da han præsenterede fundene under det 222. møde for American Astronomical Society.
Faktisk, så tyder det på, at Orion-armen kan være så lang som 16.000 lysår, sagde Alberto Sanna.
Fysikere kan ikke være sikre på, hvordan Mælkevejen faktisk ser ud udefra, af den åbenlyse grund at vi er fanget inde i den. Derfor måler de afstande mellem objekter i Mælkevejen for at forstå præcist, hvor ting kan passe ind i forhold til resten af det kosmiske nabolag.
»Baseret på både afstanden og rumbevægelserne som vi målte, er Orion-armen ikke bare en udløber. Det er en stor struktur, måske en gren på Perseus-armen eller muligvis endda sin helt egen arm,« sagde Alberto Sanna.
Den nye forskning, som brugte data indsamlet mellem 2008 og 2012, anvendte simpel trigonometri til at forstå placeringerne af solsystemet i forhold til resten af galaksen.
LÆS OGSÅ på Videnskab.dk:
Danske astronomer finder beboelige planeter