Om forfatteren

Hans Buhl

Museumsinspektør, Science Museerne, Steno Museet

Hans er uddannet i musik og fysik, og er nu museumsinspektør for videnskabshistorie på Steno Museet, Science Museerne, Aarhus Universitet.
Siden sin uddannelse har han studeret og formidlet videnskabens og teknologiens historie i mange år .
Han er blandt meget andet optaget af, hvordan de to fagområder påvirker hinanden.
For eksempel hvordan opfindelsen af kikkerten har udvidet vores forståelse af universet, og hvordan opdagelsen af elektromagnetismen har muliggjort kommunikation over lange afstande, først med morsesignaler og siden lyd og billeder.

Forskerne formidler

Forskerne formidler

Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ’Forskerne formidler’. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Danmarks Grundforskningsfond, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet og Region Hovedstaden. Videnskab.dk's redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne.

Kikkerten er symbolet på naturvidenskabens teknologiske nybrud

Menneskets syn på universet blev ændret for altid, da Galilei for godt 400 år siden rettede en primitiv kikkert mod nattehimlen.

Hubble NASA ESA stjerner skabelsens søjler

Hubble-rumteleskopet har givet os mageløse billeder af verdensrummet. Skabelsens søjler, som disse skyer af gas og støv kaldes, har en udstrækning på cirka fire lysår. De er arnested for nye stjerner. (Foto: NASA, ESA og Hubble Heritage Team)

 

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts