Om forfatteren

Stubberne - Henrik og Helle Stub

Lektorer i astronomi, fysik og matematik

Henrik og Helle Stub

Vi er begge uddannet på Københavns Universitet i astronomi, fysik og matematik.

Vi er erfarne gymnasielærere med mange år som undervisere på Middelfart og senere Nordfyns Gymnasium.

I snart 50 år har vi desuden beskæftiget os med at formidle astronomi og rumfart gennem radio, fjernsyn, bøger og foredrag og kurser - herunder på Folkeuniversitetet.

Desuden har vi været freelance-medarbejdere på Illustreret Videnskab i perioden 1984-2012.

Vi har modtaget Tycho Brahe medaljen i 2008 fra Tycho Brahe Planetarium i København og 'European Science Writers Award' i 2014.

Vi afholder med mellemrum folkeuniversitetskurser i astronomi og rumfart, bl.a. baseret på vor bog 'Det levende Univers'.

Er ny teknik altid bedre end gammel?

Når vi skal have nye jagerfly, nye tog og nye rumfærger, investerer vi ofte milliarder i den nyeste teknik. Men måske bør vi i stedet satse på den ældre, mere gennemprøvede teknik, så vi ikke laver flere store fejl i stil med DSB's køb af IC4-tog.

f-35 jagerfly

Regeringen har for nylig besluttet, at Danmark skal have nye jagerfly, der er baseret på den nyeste teknik. 27 eksemplarer af F-35A Lightning II skal fra 2020 erstatte F-16. En milliardordre, som er en af Danmarks største investeringer nogensinde. (Foto: Wikimedia Commons)

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts