Afstemning: Hvad ville du gøre, hvis vi fandt aliens?

Annonce:

​Her kommer nogle af den slags spørgsmål, der kun popper op i hjernen sent om natten.

  • Hvis vi opdager et signal fra aliens, ville du så være lidt ligeglad, bare følge med i nyhederne om det eller blande dig i debatten om det på sociale medier?
  • Nogle mennesker mener, at vi skal sende meddelelser til aliens ud i rummet, selvom vi ikke har fået en meddelelse først. Synes du vi burde forbyde det, at regler skal regulere, hvem der må sende meddelelser ud, eller at alle og enhver skal have lov til det?

Det er bare et par af de spørgsmål folk får, hvis de besvarer den muligvis største spørgeskemaundersøgelse om, hvordan vi jordboere vil reagere, hvis der pludselig bliver opdaget rumvæsner, skriver Live Science.

Du kan selv svare på nogle af spørgsmålene i vores afstemning nederst i artiklen.

LÆS OGSÅ: Sådan skal fremtidens teleskoper scanne rummet for liv​

»Selvom vi aldrig har opfanget et signal fra udenjordisk intelligens betyder det ikke, at det aldrig kommer til at ske. Hvad hvis det gør?« siger Martin Dominik, seniorforsker ved School of Physics and Astronomy på University of St. Andrews, til Live Science.

Det er The U.K. SETI Research Network (UKSRN), som står bag undersøgelsen, som har til formål at behandle folks reaktion på opdagelsen af rumvæsner forskningsmæssigt.

»SETI-miljøet gentænker nu dette scenarie i kølvandet på udbredelsen af sociale medier og fake news. Hvis det har konsekvenser for den brede offentlighed, bliver beslutningen politisk snarere end forskningsmæssig,« siger Martin Dominik.

Annonce:

Deltag herunder i Videnskab.dk’s egen afstemning om, hvad vi skal gøre, hvis vi en dag opdager aliens. Spørgsmålene stammer fra den rigtige spørgeundersøgelse, du kan gennemføre ved at klikke på dette link.

LÆS OGSÅ: Forskere: Vi er ikke klar til besøg af intelligent liv​

LÆS OGSÅ: Forskere: Vi kan være dyr i en galaktisk zoologisk have, der styres af aliens

LÆS OGSÅ: Afstemning: Hvilken vej skal rumfarten gå?

LÆS OGSÅ: Hvorfor hører vi aldrig fra E.T.?

LÆS OGSÅ: Skal vi ringe til E.T. ?

ast

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts