Ulveunger kan også hente bolde, viser overraskende video

Det kommer bag på forskerne, at ulveunger - ligesom hunde - er i stand til at hente bolde. (Foto: Shutterstock)

Det kommer bag på forskerne, at ulveunger - ligesom hunde - er i stand til at hente bolde. (Foto: Shutterstock)

Kilde: 
17 januar 2020

Hunden stammer fra ulven, og de to dyr minder på mange måder om hinanden. Men når det kommer til at aflæse og interagere med os mennesker, så halter ulven langt bagefter. Ulven er nemlig ikke blevet domesticeret.

Derfor kom det også som lidt af en overraskelse for Christina Hansen Wheat fra Stockholm Universitet, da det lykkedes hende at få flere ulveunger til at hente en bold – en handling der anses som et klassisk hundetræk.

Det skriver NPR.

Hansen Wheat forsker i forskelle mellem hunde og ulve, og hun har som del af sin forskning opdrættet et kuld ulveunger.

Og det var da hun gennemførte en standardundersøgelse, som hundeopdrættere normalt bruger til at undersøge hundehvalpe, at det lille mirakel fandt sted.

Det lykkedes til Hansen Wheats overraskelse for hele 3 ud af 13 ulve at hente bolden, og det fik hende til at overveje, om evnen til at hente ting overhovedet er en eksklusiv hundeegenskab.

»Det kan have været en egenskab, som vi mennesker har udvalgt ulve baseret på, da vi begyndte at tæmme dem,« forklarer hun til NPR.

»Ulve, som har vist denne form for adfærd, kan også have haft en fordel, ved at de lettere har kunnet skabe en forbindelse til vores forfædre,« fortsætter hun.

LÆS OGSÅ: Derfor er hunde så venlige – det ligger i deres gener

Evan MacLean, der er hundeforsker ved University of Arizona, ser det som en spændende og unik observation.

Han påpeger dog også, at ulven, der henter bolden i videoen, ikke bevæger sig lige så målrettet, som en hund gør, når den henter noget.

Men han vurderer stadig, at det er en interessant observation, der kan bane vejen for masser af ny forskning om hunden og ulvens fælles fortid.

Studiet om ulvens evner som boldhenter kan læses i tidsskriftet iScience.

Se den overraskende observation i klippet herunder.

LÆS OGSÅ: Ulven blev til hund langt tidligere, end vi troede

LÆS OGSÅ: Hvor gammel er din hund egentlig i menneskeår? Det giver ny formel svaret på

jsj

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.