Husker du, da NASA afblæste historiens første rumvandring kun med kvinder? Nu sker det
rumvandring kvinder NASA

Astronauterne Jessica Meir (til venstre) og Christina Koch (til højre) er planlagt til at skulle på rumvandring uden for Den Internationale Rumstation 21. oktober. Det bliver den første rumvandring udelukkende bestående af kvinder. (Foto: NASA).

Astronauterne Jessica Meir (til venstre) og Christina Koch (til højre) er planlagt til at skulle på rumvandring uden for Den Internationale Rumstation 21. oktober. Det bliver den første rumvandring udelukkende bestående af kvinder. (Foto: NASA).

Kilde: 
08 oktober 2019

Man havde ikke nok rumdragter i størrelse medium. 

Det var begrundelsen, NASA kom med, da organisationen tidligere på året valgte at aflyse, hvad der skulle have været den første rumvandring udelukkende med kvinder i historien.

Men det bliver der lavet om på 21. oktober, skriver New York Times. 

LÆS OGSÅ: Historisk kvindelig rummission afblæst af NASA: Der er ikke nok rumdragter i medium

De to astronauter Christina Koch og Anne McClain skulle for syv måneder siden - i marts - have deltaget i en rumvandring uden for Den Internationale Rumstation. Til formålet skulle de begge bruge en særlig rumdragt i størrelse medium. 

Da der kun var en rumdragt i den størrelse, endte deres mandlige kollega Nick Hague med at tage på rumvandring med Anne McClain i stedet for Koch. Det kan du læse mere om her. 

Nu tager Christina Koch - som altså blev forbigået i marts - på rumvandring uden for Den Internationale Rumstation, og hun får selskab af astronauten Jessica Meir. 

De to kvinder skal installere lithium-batterier på ydersiden af Den Internationale Rumstation, som skal forbedre stationens strømforsyning. Det bliver den første rumvandring udelukkende bestående af kvinder.

»Jeg synes, det er vigtigt på grund af den historiske karakter af det, vi laver. Tidligere har kvinder ikke altid siddet med ved bordet,« har Christina Koch ifølge mediet sagt om sagen. 

NASA har på sin hjemmeside en liste over aktive astronauter - der er 38 i alt, og 12 af dem er kvinder.

Det fremgår ikke, om man har skabt endnu en rumdragt i medium, eller om kvinderne måske ikke bruger samme størrelse.

LÆS OGSÅ: NASA annoncerer historiens første rumvandring kun med kvinder

LÆS OGSÅ: Halvdelen af NASAs nye astronauter er kvinder

mho

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.