Om forfatteren

Gitte Høj Jensen

Ph.d., Specialkonsulent, Institut for Ecoscience, Aarhus Universitet

Forskerne formidler

Forskerne formidler

Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ’Forskerne formidler’. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Danmarks Grundforskningsfond, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet og Region Hovedstaden. Videnskab.dk's redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne.

Forsker: Derfor skal du spise gås til jul

Antallet af gæs er eksploderet i de seneste årtier. Og det er skidt for den sårbare arktiske vegetation og for landbruget.

En gruppe af gæs står på græs

Flere af de gåsearter, vi anså for truede for 40 år siden, er der over en million af i dag. Så det er bare med at spise løs. (Foto: J.P. Kjeldsen)

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts