Om forfatteren

Brian Cox

professor i partikelfysik, Institut for Fysik og Astronomi, University of Manchester og professor i offentlighedens engagement i videnskab, The Royal Society

Jeff Forshaw

professor i partifysik, Institut for Fysik og Astronomi, University of Manchester

Forskerne formidler

Forskerne formidler

Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ’Forskerne formidler’. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Danmarks Grundforskningsfond, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet og Region Hovedstaden. Videnskab.dk's redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne.

Atomer er hele verdens byggeklodser

BOGUDDRAG: Alting er lavet af atomer. Det er en af de mest fundamentale sandheder i fysikkens univers. Bliv klogere på hele verdens byggesten i dette uddrag fra bogen ’Universel – En guide til kosmos’.

atomer_model_Bohr_atom_universet

3D-model af et oxygen-atom bestående af protoner, neutroner og elektroner. Danske Niels Bohr var med sin atommodel fra 1913 med til at udvikle kvantemekanikken. (Foto: Shutterstock)

 

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts