Jorden set fra rummet: Se astronaut Scott Kellys imponerende fotos
Astronaut Scott Kelly er for nyligt hjemvendt til Jorden efter 340 dage i rummet. Udover at det lange ophold kan bidrage til vigtig forskning, er der kommet nogle fantastiske billeder ud af det. Se nogle af de bedste her.

Efter 340 dage på Den Internationale Rumstation (ISS) vendte astronauterne Scott Kelly og Mikhail Kornienk i sidste uge tilbage til Jorden.

Det primære formål med den ét år lange mission var videnskabeligt at teste, hvad der sker med kroppen, når man opholder sig så længe i vægtløs tilstand. Scott Kelly har en enægget tvillingebror, Mark Kelly, som også er astronaut, og det giver en unik mulighed for helt præcist at sammenligne de to Kelly'er for at se, hvilke påvirkninger den langvarige vægtløshed haft haft. 

Den omfangsrige mængde data skal blandt andet bruges til at udvikle længere rummissioner, eksempelvis til Mars.

1.000 billeder i fugleperspektiv

Ud over at medvirke i banebrydende fysiologiske eksperimenter har Scott Kelly også bidraget flittigt til et unikt galleri af Jorden set fra rummet i løbet af sit år på rumstationen.

Sammen med sit team har han nemlig udnyttet, at ISS i sit kredsløb dækker en meget stor del af Jordens overflade. 

Det er der kommet serie fascinerende billeder ud af, og i løbet af sit år i rummet har Scott Kelly postet mere end 1.000 billeder på sin Twitter-profil af vores allesammens Jord. De har allesammen hashtagget #YearInSpace

Du kan se et udvalg af Scott Kellys mest fantastiske billeder i galleriet. 

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.


Se den nyeste video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab, klima og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.