Jorden set fra rummet: Se astronaut Scott Kellys imponerende fotos
Astronaut Scott Kelly er for nyligt hjemvendt til Jorden efter 340 dage i rummet. Udover at det lange ophold kan bidrage til vigtig forskning, er der kommet nogle fantastiske billeder ud af det. Se nogle af de bedste her.

Efter 340 dage på Den Internationale Rumstation (ISS) vendte astronauterne Scott Kelly og Mikhail Kornienk i sidste uge tilbage til Jorden.

Det primære formål med den ét år lange mission var videnskabeligt at teste, hvad der sker med kroppen, når man opholder sig så længe i vægtløs tilstand. Scott Kelly har en enægget tvillingebror, Mark Kelly, som også er astronaut, og det giver en unik mulighed for helt præcist at sammenligne de to Kelly'er for at se, hvilke påvirkninger den langvarige vægtløshed haft haft. 

Den omfangsrige mængde data skal blandt andet bruges til at udvikle længere rummissioner, eksempelvis til Mars.

1.000 billeder i fugleperspektiv

Ud over at medvirke i banebrydende fysiologiske eksperimenter har Scott Kelly også bidraget flittigt til et unikt galleri af Jorden set fra rummet i løbet af sit år på rumstationen.

Sammen med sit team har han nemlig udnyttet, at ISS i sit kredsløb dækker en meget stor del af Jordens overflade. 

Det er der kommet serie fascinerende billeder ud af, og i løbet af sit år i rummet har Scott Kelly postet mere end 1.000 billeder på sin Twitter-profil af vores allesammens Jord. De har allesammen hashtagget #YearInSpace

Du kan se et udvalg af Scott Kellys mest fantastiske billeder i galleriet. 

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcasts herunder. Du kan også findes os i din podcast-app under navnet 'Videnskab.dk Podcast'.

Videnskabsbilleder

Se de flotteste forskningsfotos på vores Instagram-profil, og læs om det betagende billede af nordlys taget over Limfjorden her.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med omkring en million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk