Hvad blev der af den russiske meteor?
I februar blev Rusland ramt af en enorm meteor på anslået ti tons, men man har kun fundet små dele af den. Hvor i alverden blev resten lige af?

Der er noget spændende over meteoritter, selvom de sådan set bare er sten eller klumper af jern i varierende størrelse.

Hvorfor er disse sten egentlig så spændende og vigtige?

I ovenstående video, som er udgivet af Aarhus Universitet i nyhedsbrevet RØMER, kan man få et indblik i meteorerne og meteoritternes fascinerende verden.

Vi får blandt andet forklaringen på, hvad der kan være sket med den enorme meteor, som ramte eller passerede Rusland i februar 2013.

Én russisk meteori - men 100 danske

Også i Danmark er der drattet meteorer ned. Ole J. Knudsen, planetarieleder på Steno Museet ved Aarhus Universitet, forklarer i videoen, at man har kendskab til omkring 100 meteorer, der er landet i Danmark. 

Men man har kun fundet fem af dem - for eksempel den, der landede på Lolland i 2009 og den såkaldte Aarhus-meteorsten, som man kan se en afstøbning af i videoen herover.

Det skyldes, at meteoritter kan være utroligt svære at finde, selvom man ser dem lande.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs om det nye krater på Mars, som er foreviget i nedenstående foto.


Se den nyeste video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab og sundhed. Kanalen henvender sig til unge, som bruger YouTube til at hente inspiration og viden om sundhed.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Det sker