Videnskab.dk-vært fejrer årets fedeste forskning på DR3
Videnskab.dk's journalist Charlotte Price Persson er medvært, når DR3-programmet 'Videnskabsåret' på festlig manér tager nogle af årets største videnskabelige fund under behandling.

I DR3's 'Videnskabsåret' fortæller DR-vært Thomas Skov og Videnskab.dk's journalist Charlotte Price Persson om nogle af de vildeste ting, der er sket for videnskaben i år 2016. (Video: DR) 

I DR3's 'Videnskabsåret' fortæller DR-vært Thomas Skov og Videnskab.dk's journalist Charlotte Price Persson om nogle af de vildeste ting, der er sket for videnskaben i år 2016. (Video: DR) 

I år fandt forskere et stenmateriale ældre end Månen. Det lykkedes en computer at bevise sin overlegne kunstige intelligens ved at slå en af verdens bedste spillere i go. Og så var det i øvrigt også året, hvor Einsteins teori om tyngdebølger blev bevist.

År 2016 har budt på en lang række spændende fund og vilde opdagelser inden for videnskabens verden. Men hvilke var de fedeste, mest spændende og mest fascinerende?

Det kommer ungdomskanalen DR3 med et bud på, når de 28. december kl. 21 skruer op for nytårsprogrammet 'Videnskabsåret'. 

Forskning forklaret med en bøf

Videnskab i 2016

I programmet 'Videnskabsåret 2016' på DR3 bliver der blandt andet snakket om:

En baby født med DNA fra tre forældre.

Verdens ældste stenmateriale.

Alderen på verdens ældste hviveldyr: grønlandshajen.

Computerprogrammet AlphaGo, som i 2016 slog en af verdens bedste spillere i brætspillet Go.

Fundet af tyngdebølger.

Værten på 'Vidensskabsåret' er den populære ungdomsvært Thomas Skov, der slog igennem som 'praktikanten' i Anders Lund Madsens 'Det Nye Talkshow'.

Thomas Skov får festligt selskab af Videnskab.dk’s journalist Charlotte Price Persson, der forklarer, hvad forskningsnyhederne egentlig går ud på, assisteret af de ting, der nu engang hører sig til på et rigtigt nytårsbord.

Se for eksempel et klip fra programmet i videoen foroven, hvor Charlotte ved hjælp af sit bestik og en bøf fortæller, hvordan vulkansk aktivitet har fået en 4,5 milliarder år gammel sten til at bevæge sig fra Jordens inderste kappe og helt op til overfladen.

Se programmet på DR3

I programmet gennemgår værterne 10 af årets mest interessante opdagelser. I faktaboksen til højre kan du se nogle af de emner, som DR3 har udvalgt med inspiration fra Videnskab.dk.

DR's samlede udpluk af højdepunkter fra forskningen i 2016 kan ses 28. december klokken 21.00 på DR3.

Men allerede nu kan du se hele programmet på DR's hjemmeside.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs om det bizarre havdyr her.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med over en halv million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk


Det sker