Videnskab.dk-vært fejrer årets fedeste forskning på DR3
Videnskab.dk's journalist Charlotte Price Persson er medvært, når DR3-programmet 'Videnskabsåret' på festlig manér tager nogle af årets største videnskabelige fund under behandling.

I DR3's 'Videnskabsåret' fortæller DR-vært Thomas Skov og Videnskab.dk's journalist Charlotte Price Persson om nogle af de vildeste ting, der er sket for videnskaben i år 2016. (Video: DR) 

I DR3's 'Videnskabsåret' fortæller DR-vært Thomas Skov og Videnskab.dk's journalist Charlotte Price Persson om nogle af de vildeste ting, der er sket for videnskaben i år 2016. (Video: DR) 

I år fandt forskere et stenmateriale ældre end Månen. Det lykkedes en computer at bevise sin overlegne kunstige intelligens ved at slå en af verdens bedste spillere i go. Og så var det i øvrigt også året, hvor Einsteins teori om tyngdebølger blev bevist.

År 2016 har budt på en lang række spændende fund og vilde opdagelser inden for videnskabens verden. Men hvilke var de fedeste, mest spændende og mest fascinerende?

Det kommer ungdomskanalen DR3 med et bud på, når de 28. december kl. 21 skruer op for nytårsprogrammet 'Videnskabsåret'. 

Forskning forklaret med en bøf

Videnskab i 2016

I programmet 'Videnskabsåret 2016' på DR3 bliver der blandt andet snakket om:

En baby født med DNA fra tre forældre.

Verdens ældste stenmateriale.

Alderen på verdens ældste hviveldyr: grønlandshajen.

Computerprogrammet AlphaGo, som i 2016 slog en af verdens bedste spillere i brætspillet Go.

Fundet af tyngdebølger.

Værten på 'Vidensskabsåret' er den populære ungdomsvært Thomas Skov, der slog igennem som 'praktikanten' i Anders Lund Madsens 'Det Nye Talkshow'.

Thomas Skov får festligt selskab af Videnskab.dk’s journalist Charlotte Price Persson, der forklarer, hvad forskningsnyhederne egentlig går ud på, assisteret af de ting, der nu engang hører sig til på et rigtigt nytårsbord.

Se for eksempel et klip fra programmet i videoen foroven, hvor Charlotte ved hjælp af sit bestik og en bøf fortæller, hvordan vulkansk aktivitet har fået en 4,5 milliarder år gammel sten til at bevæge sig fra Jordens inderste kappe og helt op til overfladen.

Se programmet på DR3

I programmet gennemgår værterne 10 af årets mest interessante opdagelser. I faktaboksen til højre kan du se nogle af de emner, som DR3 har udvalgt med inspiration fra Videnskab.dk.

DR's samlede udpluk af højdepunkter fra forskningen i 2016 kan ses 28. december klokken 21.00 på DR3.

Men allerede nu kan du se hele programmet på DR's hjemmeside.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Danske corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte og døde i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab, klima og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs mere om Hubbles utrolige billeder her.