Videnskab.dk hædres for kvalitet på nettet
Foreningen af Danske Interaktive Medier har givet Videnskab.dk en fornem pris for journalistik af høj kvalitet og for kvalificeret og populær formidling af viden.

Videnskab.dk er blandt andet sat i verden for at formidle forskning til og begejstre den yngre del af befolkningen. (Foto: Colourbox)

Videnskab.dk er blandt andet sat i verden for at formidle forskning til og begejstre den yngre del af befolkningen. (Foto: Colourbox)

Med grundig og dybdegående journalistik og evnen til at gøre det tunge forskningsstof let tilgængeligt har Videnskab.dk vundet Mediernes Internet Pris 2010.

Videnskab.dk vandt i kategorien 'Bedste nye publicistiske tiltag på internettet' over blandt andre Dagbladet Børsen og Information, som var blandt de øvrige nominerede med nyskabelser på nettet.

Grundig og dybdegående journalistik

Prisen, der uddeles af Foreningen af Danske Interaktive Medier, FDIM, blev overrakt af Nicolai Porsbo, kanalchef i Danmarks Radio for dr.dk.

Hans og den øvrige jurys begrundelse for, at Videnskab.dk skulle have prisen, lød således:

»Vinderen har taget fat på svært tilgængeligt stof og har bredt det ud i en populær og samtidig seriøs form. Mediet har ikke en større medievirksomhed med andre medieplatforme bag sig, men arbejder med nettet som platform og udnytter mulighederne, der ligger i nettet.«

»Der er ikke tale om hurtige netnyheder, men om grundig og dybdegående journalistik. Der er tale om et nichemedie, som dog ønsker at brede sit stofområde ud til en bredere del af befolkningen, ved at gøre tungt stof mere let tilgængeligt.«

»Det lykkes flot, og mediet viser, at nettet godt kan stå alene når det gælder journalistikken. Det skal dog nævnes at der ikke er tale om et rent privatfinansieret projekt, men det skal ikke forhindre juryen i at give prisen for bedste nye publicistiske tiltag på nettet til Videnskab.dk.«

Pris fra fagfæller

Videnskab.dk modtager prisen godt to år efter etableringen som helt nyt netmedie.

»Redaktionen har arbejdet dedikeret, ihærdigt og med stort engagement for at skabe et kvalitetsmedie, hvor det vanskelige forskningsstof formidles journalistisk og populært uden at miste seriøsitet og troværdighed. Det er en stor ære at vinde Mediernes Internet Pris, og vi er særlig stolte, fordi prisen gives af dygtige fagfæller,« siger chefredaktør Vibeke Hjortlund fra Videnskab.dk.

Også priser til DR, Berlingske og Ekstra Bladet

Mediernes Internet Pris 2010 blev uddelt i seks kategorier. De øvrige kategorier og vindere er:

Bedste blogsektion: Berlingske Tidende for deres blogunivers

Bedste brugerinddragelse: Ekstra Bladet for Nationen/Min sag Bedste brug af nettet til politik og påvirkning: Boliga for offentliggørelse af ejendomsdata på internettet, heriblandt de faktiske salgspriser Bedste netjournalistik: Computerworld.dk og journalist Kristian Hansen for afsløring af KMD/Kommunernes omgåelse af udbudsregler samt overtrædelse af regler om modtagelse af gaver Bedste web-tv: Danmarks Radios Pirat-tv for unge

Videnskab.dk blev tidligere på året nomineret til Specialmediernes hæderspris, Anders Bording Prisen, der gives til et medie, der på særlig iøjnefaldende vis har bidraget til højnelse af specialmediernes omdømme. De øvrige nominerede her var Ugebrevet A4 og Altinget.dk.

Podcasten Brainstorm

Lyt til Videnskab.dk's podcast om hjernen, Brainstorm, herunder. Du kan også finde flere podcasts fra Videnskab.dk i din podcast-app under navnet 'Videnskab.dk Podcast'.

Videnskabsbilleder

Se de flotteste forskningsfotos på vores Instagram-profil, og læs om det betagende billede af nordlys taget over Limfjorden her.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med omkring en million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk