Om forfatteren

Yosef Bhatti

seniorforsker, KORA

Jeg analyserer et væld af valgmateriale gennem 30 år for at finde ud af, hvem der stemmer og hvad konsekvensen er, når nogle lader være med at stemme, både til kommunevalg, folketingsvalg og valg til Europa-Parlamentet.
Jeg leder også efter svar på spørgsmål som hvorfor stemmer indvandrere mindre end danskere; gør det en forskel, om man bor i en ghetto; påvirker det vores lyst til at stemme, om vi er flyttet hjemmefra?
Og hvad gør valgdeltagelse ved politikerne?
Lytter de måske kun til vælgerne eller også til andre stemmer i samfundet? 

Forskerne formidler

Forskerne formidler

Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ’Forskerne formidler’. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Danmarks Grundforskningsfond, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet og Region Hovedstaden. Videnskab.dk's redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne.

Sådan læser du meningsmålinger ved valg

valg politik videnskab.dk

Meningsmålinger er stikprøveundersøgelser af en gruppe personer baseret på interviewspørgsmål. Ofte omhandler meningsmålinger politiske synspunkter eller de foretages som en stikprøve af vælgere. (Foto: Shutterstock)

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts