Om forfatteren

Forskerne formidler

Forskerne formidler

Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ’Forskerne formidler’. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Danmarks Grundforskningsfond, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet og Region Hovedstaden. Videnskab.dk's redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne.

Luther støttede videnskaben – med troen som vejleder

Forholdet mellem religion og videnskab er ofte genstand for hed debat. Meningsudvekslingerne er mange, og linjerne trukket skarpt op. Sandheden er dog, at det historiske forhold mellem religion og videnskab er fyldt med nuancer. Det er reformationen et godt eksempel på.

Martin Luther reformationen videnskaben teologi religion

Luther støttede på den ene side naturvidenskabens logiske og erfaringsbaserede tilgang. På den anden side var der dog ingen tvivl om, at teologien for Luther stadig havde en central rolle som overdommer. På billedet ses Luthers værelse i Wartburg i Tyskland. Foto: Shutterstock

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts