Om forfatteren

Mary Ellen Foster

lektor i computervidenskab, University of Glasgow

Forskerne formidler

Forskerne formidler

Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ’Forskerne formidler’. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Danmarks Grundforskningsfond, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet og Region Hovedstaden. Videnskab.dk's redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne.

Hvor lang tid går der, før vi kan bygge R2-D2 og C-3PO?

Når vi taler til en robot, skal den både kunne forstå vores tale og vores mimik for at kunne reagere, som vi håber, den vil gøre. En forsker fortæller her om, hvor tæt vi er på at kunne bygge robotter, der er lige så uafhængige som i Star Wars.

R2-D2 er officielt en astromekanisk robot, der kan navigere og reparere rumskibene, og C-3PO er en androide, der har kendskab til sprog og kutymer. De ser meget forskellige ud, en humanoide på størrelse med et voksent menneske og en lille skraldespand på hjul. (Foto: Gordon Tarpley, CC BY-SA via Flickr)

Annonce:

\ Fra arkivet

Det bedste fra arkivet

Gå på opdagelse i mere end 35.000 artikler.

Søg i arkivet

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts