Om forfatteren

Camilla Søgaard Kristensen

Projektmedarbejder

Jeg har en kandidatuddannelse i Religionssociologi fra Københavns Universitet og har i den forbindelse taget tilvalgsfag i journalistisk formidling på Danmarks Journalist- og Mediehøjskole i Emdrup.
Jeg har arbejdet på Videnskab.dk siden foråret 2015, hvor jeg blev ansat som akademisk praktikant. Her lærte jeg at formidle forskning om alt fra bjørnedyr til solceller og resistente bakterier, samt – selvfølgelig – religion.
Siden var jeg ansat som redaktionsassistent på ForskerZonen, hvor jeg assisterede vores redaktør Anders Høeg Lammers i både stort og småt, blandt andet at redigere forskernes bidrag, lægge dem op i systemet, finde nye skribenter og meget andet. Derudover skrev jeg også mine egne artikler, og jeg har blandt andet kastet mig over dækningen af reformationsåret, samt ForskerZonens nye videoindslag ’5 ting, du skal vide om…’ og ’Forskerens favorit’. 
I dag er jeg ansat som projektmedarbejder, og jeg har i den forbindelse både været involveret håndteringen af Bestil en Forsker 2018, afviklingen af Videnskab.dks kulturnatsarrangement og skribent af fondsansøgninger. I øjeblikket fokuserer jeg alle mine krafter på at indsamle viden om formidling på YouTube, som vi skal bruge i forbindelse med projektet YouKnowHow.

Forskere: Kvinder kan også være voldelige

Voldelige pigebander og unge kvinder, som rejser til Syrien for at blive en del af Islamisk Stat, fylder mediebilledet mere, end hvad de har gjort tidligere. Ofte er det noget, der chokerer – men det må vi vænne os til, mener en amerikansk forsker.

Der er sket en stigning i antallet af voldelige kvinder og kvindelige terrorister i løbet af de seneste årtier. Men medierne fokuserer på kvindernes personlige motiver i stedet for de politiske og religiøse, hvilket de ellers gør, når der er tale om voldelige mænd. (Foto: Shutterstock)

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts