Sådan kommer du dig over din ekskæreste
Hvis du er typen, der brænder ekskærestens T-shirt i et dramatisk vredesudbrud, så er du faktisk ikke helt tosset.

I denne video fra Videnskab.dk's YouTube-kanal Skønhedslaboratoriet får du de bedste råd til, hvordan du kommer dig over et break-up. (Video: Skønhedslaboratoriet / Videnskab.dk)

I denne video fra Videnskab.dk's YouTube-kanal Skønhedslaboratoriet får du de bedste råd til, hvordan du kommer dig over et break-up. (Video: Skønhedslaboratoriet / Videnskab.dk)

14. februar er kærlighedens dag.

Verden over fyldes forretninger i disse dage med chokolade i hjerteformede æsker, og blomsterindustrien går i selvsving for at proppe vores hjem med smukke buketter.

Den ulykkelige kærlighed får derimod ikke den store opmærksomhed.

Men fortvivl ikke!

Hvis du er en af de triste, som skal fejre Valentinsdag med kærestesorger, så kommer her lidt hjælp fra Videnskab.dk’s YouTube-kanal Skønhedslaboratoriet.

Skønhed og kemi på YouTube

Skønhedslaboratoriet er Videnskab.dk's YouTube-kanal om skønhed og videnskab.

Formålet med kanalen er at bringe forskningsbaseret viden ud til danske unge. 

Kanalen er en del af et større projekt, YouKnowHow, som er støttet af Nordea-fonden.

Vi har nemlig taget en snak med Asger Neumann, ekstern lektor ved Psykologisk Institut på Aarhus Universitet, og Dea S. Stenbæk, postdoc ved Københavns Universitetshospital, og fundet de bedste råd til, hvordan man kommer sig over kærestesorger.

Og skønt det måske kan virke lidt dramatisk at brænde sin eks’ T-shirt og alle de lykkelige parbilleder af jer, så er det faktisk ikke så dumt.

Du kan få hele historien i videoen ovenfor.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs om de utrolige billeder af Jupiter her.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med over en halv million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk