Mit liv som forsøgsperson III: Migrænen der aldrig kom
I dag skal jeg endelig have en kunstigt fremkaldt migræne. Det viser sig noget sværere, end man skulle tro.

Vi vil nu begynde forsøget forfra. Forhåbentlig lykkes det i dag at komme gennem scanninger, smertestimulans, CGRP og migræne efter forsøgets forskrifter.

Endnu en omklædning til det mindre chikke hospitalstrøje, og endnu en plastikkop senere er jeg klar til at tage en tur mere i MR-apparatet. Denne gang forløber den første scanning uden problemer.

Så bliver jeg iført smertestimulans-termoden og et drop til CGRP-stoffet og så skal det undersøges, hvor min hjerne opfatter smerte.

Efter fem kvarters total ubevægelighed, kværnende scanner-larm og adskillelige smertestimuleringer er jeg forbløffet over, at min migræne endnu ikke har meldt sig. Jeg er højst en smule øm i kroppen, og inden jeg bliver kørt ud, får jeg CGRP sprøjtet ind i armen.

Eftermiddag DA CGRP normalt er 4-6 timer om at fremkalde et migræneanfald, bliver jeg lagt i seng, og trillet ud på gangen for at vente. Aftenen før var jeg til min venindes polterabend, og her er en uovertruffen lejlighed for at sove ud.

Småsovende går timerne hurtigt, men hen under aftenen har migrænen endnu ikke meldt sig.

Klokken er ca. 21, da vi konkluderer, at mens min migræne gerne stiller sig til spontan rådighed, så kan CGRP åbenbart ikke tvinge den frem på kommando, og jeg tager hjem igen.

Resultaterne af Sohail Asghars forsøg skal nu undersøges grundigt - og resultaterne forventes klar omkring slutningen af året.

Læs videre: Dag 1: Mit liv som forsøgsperson | Dag 2: Spontan migræne!

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs om, hvorfor denne 'sort hul'-illusion narrer din hjerne.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med over en halv million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk