Om forfatteren

Kieron Rooney

Seniorlektor, biokemi og motionsfysiologi, University of Sydney

Forskerne formidler

Forskerne formidler

Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ’Forskerne formidler’. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Danmarks Grundforskningsfond, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet og Region Hovedstaden. Videnskab.dk's redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne.

Hvor farligt er det at spise for meget sukker?

Selvom det er svært at sige, præcis hvor stor en skurk sukker er, giver forskningen mange grunde til at undgå for store mængder.

sukker sundhed glukose glykæmisk index agave sirup farin kostplaner sakkarose sødestoffer honning ahornsirup hvidt mel frugt bananer stresshormoner kortisol slankekur vægt mad fødevarer

Er for meget sukker med til at øge risikoen for demens og visse former for kræft? (Foto: Shutterstock)

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts