En times aktivitet fjerner risikoen ved stillesiddende arbejde

Annonce:

Mange af os sidder på en kontorstol mindst otte timer om dagen, når vi er på arbejde.

Nu viser et nyt studie, at mellem 60 og 75 minutters fysisk aktivitet, for eksempel en rask gåtur, er nok til at eliminere den sundhedsrisiko, der er forbundet med at sidde meget ned. Det skriver forskning.no.

Studiet er ledet af professor Ulf Ekelund fra Norges idrettshøgskole. Han og hans team ville undersøge, hvordan man kan eliminere koblingen mellem stillesidning og en for tidlig død.

»Vores resultater, som baserer sig på den mest omfattende undersøgelse hidtil, viser tydeligt, at en høj grad af fysisk aktivitet kan eliminere koblingen mellem stillesidning og for tidlig død,« sagde Ulf Ekelund ifølge forskning.no.

Mere end én million mænd og kvinder har deltaget i studiet, som sammenfatter resultater fra 16 andre studier.

Målet var at finde ud af, om fysisk aktivitet kan veje op for risikoen ved stillesidning, og hvor meget aktivitet der er nødvendigt for at fjerne risikoen.

Det viste sig blandt andet, at de deltagere, som havde lidt fysisk aktivitet kombineret med mere end otte timers stillesidning, øgede risikoen for tidlig død med hele 59 procent sammenlignet med dem, som var mest aktive.

Annonce:

Studiet er udgivet i tidsskriftet The Lancet.

\ Fra arkivet

Det bedste fra arkivet

Gå på opdagelse i mere end 35.000 artikler.

Søg i arkivet

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts