Om forfatteren

Rasmus Karkov

journalist

Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole, Aktuelt og Berlingske Tidende i 2002. Har siden arbejdet som journalist og redaktør. Via mine ansættelser på Nyhedsavisen, Information, Egmont, Bonnier, Sjællandske Medier, Mediaprovider og Viasat har jeg et vidt forgrenet netværk indenfor elektroniske og trykte medier. Medforfatter til bogen Alt går efter planen – Sagaen om Nyhedsavisen. Læs mere om Rasmus: rasmuskarkov.wordpress.com

Dine holdninger har forlængst taget magten

Beslutninger er ikke rationelle og gennemtænkte. De er derimod automatiserede og ubevidste – viser dansk og hollandsk forskning.

Det hollandske forskerhold undersøgte en gruppe kristne og ikke-kristnes reaktioner på en række sætninger fra politiske programmer. Forsøgspersonerne skulle tage stilling til udsagn om bl.a. ægteskab mellem homoseksuelle. Så snart forsøgspersonerne mente at have forstået sætningen, tog de intuitivt stilling til udsagnet ud fra deres værdisystem. (Foto: Colourbox)

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts