Danskernes mistrivsel er steget markant, viser »alarmerende« undersøgelse

Fra 2017 til 2021 er andelen af danskere med dårligt mentalt helbred steget fra 13,2 til 17,4 procent. (Foto: Shutterstock)

Fra 2017 til 2021 er andelen af danskere med dårligt mentalt helbred steget fra 13,2 til 17,4 procent. (Foto: Shutterstock)

Kilde: 
10 marts 2022

Hver sjette dansker over 16 år har dårligt mentalt helbred.

Det viser en ny undersøgelse ’Danskernes sundhed – Den nationale sundhedsprofil 2021’.

Det skriver Politiken.

Undersøgelsen, som er lavet af forskere på Statens Institut for Folkesundhed og er udgivet af Sundhedsstyrelsen, bygger på svar, der blev indsamlet i foråret 2021 fra 183.000 danskere over 16 år.

På grund af dette tidspunkt, skal svarene dog tages med forbehold, da det var midt under omfattende coronarestriktioner. Det påpeger Niels Sandø, der er forebyggelseschef i Sundhedsstyrelsen.

Men selvom tallene kommer fra dette tidspunkt skal den høje andel på 17,4 procent af danskerne med mistrivsel taget meget alvorligt.

Andelen er steget markant fra 2017, hvor det tal var på 13,2 procent.

Det er en udvikling, som bekymrer formanden for Psykiatrifonden Torsten Bjørn Jacobsen, der til Politiken siger:

»Det kan næsten ikke understreges nok, hvor alvorligt det her er, og der skal simpelthen handles nu.«

Især de 16-24 årige er hårdt ramt. Hver tredje kvinde og hver femte mand i denne aldersgruppe kæmper med det mentale helbred og oplever eksempelvis udfordringer med stress, angst og ensomhed, skriver DR.

mhj

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.