Vitamintilskud til gravide kvinder mindsker risiko for autisme
Kilde: 
13 februar 2013

Et almindeligt vitamin supplement ser ud til at reducere risikoen, for at kvinder føder børn med autisme, skriver NPR.org.

I et studie af mere end 85.000 kvinder i Norge har forskere opdaget, at kvinder, som begyndte at tage folsyrer inden de blev gravide, havde omking 40 procent mindre sandsynlighed for at føde børn, der udviklede autisme.

Folsyre omdannes i kroppen til B-vitaminet folat - et stof som vores kroppe skal bruge til celledeling. Derfor anbefales kvinder, der forsøger at blive gravide, at indtage folat, og nu peger forskningen på, at der måske er flere fordele ved vitaminsupplementet.

Ifølge studiet skal man dog begynde tidligt. For at få den fulde effekt skal man begynde at øge folatindtaget en måned inden undfangelsen og derefter fortsætte i de første otte uger af graviditeten.

Resultaterne fra undersøgelsen Norge er en påmindelse om, at hjerneskader ofte er forbundet med begivenheder, der finder sted umiddelbart efter undfangelsen.

Langt de fleste madvarer indeholder folat, men særligt bælgfrugter, grønne grøntsager, fuldkorns- og mejeriprodukter har et højt indhold.

Læs også på Videnskab.dk:

Amning kan betyde B12-underskud hos babyer

Gravide: Pas på alkohol trods ny forskning

Hvorfor får gravide morgenkvalme?

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.