Sådan håndterer du arbejde uden faste mødetider
28 september 2012

På flere og flere arbejdspladser er der ikke faste grænser for, hvornår og hvor man arbejder. Det kan skabe problemer. Både fordi kollegaer ikke kan koordinere arbejdet, fordi de ikke arbejder på samme tidspunkt. Og fordi det kan skade det psykiske arbejdsmiljø.

Men et nyt forskningsprojekt kommer nu med bud på, hvordan man på arbejdspladsen kan håndtere problemerne.

En af løsningerne kan være, at ansatte skal skabe fælles rytmer. For eksempel ved at man holder fælles pauser og skaber fælles rutiner, vaner, pauser, normer og tilbagevendende kollegamøder.

»Hvis det er en arbejdsplads, hvor man arbejder hjemme, kan man for eksempel aftale, at man gør det en bestemt dag om ugen så man prøver at være til stede samtidig,« siger lektor i bæredygtigt arbejdsliv ved RUC, Annette Kamp, som er en af forskerne bag projektet ’Tidsmiljøet i grænseløst arbejde’.

Skab forudsigelighed ved at arbejde forud

En anden strategi er at skabe mere forudsigelighed ved at arbejde forud.

På det konferencecenter, der deltog i undersøgelsen, så vi at man arbejdede med at skabe rum for det uforudsigelige ved at dække morgenbordet om aftenen og benytte sig af halvfabrikata i køkkenet. På den måde kunne man hele tiden være et skridt foran, fortæller Annette Kamp.

LÆS OGSÅ: Musikterapi bekæmper stress

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.