Ny teknologi skal forudse trafikuheld, før du ender i dem
Kilde: 
16 april 2014

KORT NYT FRA DANMARK:

Faren for at du ender i et trafikuheld, fordi en anden trafikant skærer ind foran dig ved et vognbaneskift, skal nu minimeres. Det skriver aau.dk i en pressemeddelelse.

Ny software skal gøre drømmen mulig, og det udvikles i øjeblikket i et samarbejde mellem Aalborg Universitet og firmaet Hugin Expert A/S. På fremtidens bil skal der sidde en række sensorer, der opfanger hvilke situationer, bilen befinder sig i. Det nye software skal være i stand til at behandle den ekstreme strøm af data fra sensorerne og omsætte dem til kloge beslutninger, der kan forhindre, at biler støder sammen.

»Det handler om at øge sikkerheden, når man kommer kørende med over 100 km/t og der er biler omkring en. Sensorerne indsamler 22 millioner målinger i timen. Hvis der kommer nye data for hver 40 millisekunder, så nytter det ikke, at man skal bruge 60 millisekunder på beregninger. Det skal kunne følge med. Men processorkraften i en bil er så begrænset, at den får din mobiltelefon til at ligne en ninjacomputer i sammenligning. Det skal vi tage højde for,« siger Hugin Experts direktør, Anders L. Madsen til auu.dk.

Projektet er en del af EU-forskningsprojektet AMIDST. Det går ud på at udvikle værktøjer, der kan analysere opfangede, stømmende informationer og på den baggrund skabe forudsigelser.

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.
ne

Læs også:

Stå senere op og undgå trafikuheld

Bagsædet er ikke sikkert for børn

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.