Ny madindpakning skifter farve hvis kødet er råddent
Kilde: 
07 februar 2011

Stemplet med "Mindst holdbart til" kan erstattes af en ny type intelligent plasticindpakning, der skifter farve, hvis kyllingerne eller oksebøffen er for gammel. Det skriver Ingeniøren.

Det er University of Strathclyde i Glasgow, der er i fuld gang med at udvikle en plastik, der via farvekoder kan vise varens friskhed. Dermed håber forskningsteamet, at deres intelligente plastic kan holde folk fra at spise eksempelvis fordærvet kød, som måske har ligget nogle dage for længe eller måske ikke har været opbevaret koldt nok.

»Vi håber, at dette vil minimere risikoen for at folk spiser mad, som ikke længere er egnet til indtagelse og hjælpe med at undgå unødig spild af mad. Vi håber også, at det vil få en positiv indvirkning på kød-, fiske- og skaldyrsindustrien,« udtaler professor og leder af forskningsprojektet Andrew Mills i en pressemeddelelse.
 

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.