Aktive Facebook-brugere har flere rigtige venner
Kilde: 
20 september 2012

Hvor mange af dine Facebook-venner skriver jævnligt opdateringer? Hvis du undrer dig over, at det altid er de samme, som fylder din startside ud, så er det måske, fordi mange af os hellere vil lure fremfor at deltage i de sociale medier. Det viser en norsk afhandling, som har haft til formål at finde ud af, hvor sociale vi egentlig er på Facebook.

Forskeren Petter Bae Brandtzæg har undersøgt 20.000 europæeres brug af nettet, og han kan konstatere, at mange af os bruger de sociale medier, som vi bruger TV og radio. Vi er passive.

»Over 50 procent af den norske net-befolkning er såkaldte passive brugere. Enten bruger de nettet sporadisk, eller også lurer de kun,« siger Petter Bae Brandtzæg til Forskning.no.

Han fortæller, at der faktisk er få som udvider deres netværk igennem de sociale medier. Dem som bruger de sociale medier aktivt har som regel også få 'venner' på eksempelvis Facebook.

Den norske forskers undersøgelse afviser også, at Facebook-aktivitet går ud over ansigt-til-ansigt-kommunikation.

»Faktisk har de aktive oftere flere venskaber. De sociale brugere klarer sig bedst, når det gælder social kapital. De her mere ansigt-til-ansigt-kommunikation, flere bekendte, mere social kontakt og oplever mindre ensomhed,« siger forskeren.

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.