Om forfatteren

Anne-Lene Sand

Adjunkt, Institut for Kulturvidenskaber, Syddansk Universitet

Jeg er optaget af, hvordan mennesker er selvorganiserende gennem alternative former for dans, undergrunds koncerter, festivaler, iværksætterkulturer og gadeidræt.
P.t. forsker jeg i gadeidræt og udforsker hvordan unge og voksne organiserer egne gadeidrætsinitiativer i Danmark. Projektet er støtter af Carlsbergfondet.
Et centralt tema i mit arbejde er måder, hvorpå rum influerer social praksis og særligt hvordan mennesker nyfortolker byen og skaber det, jeg betegner for 'matrikelløse rum'.
Jeg interesserer mig for sammenspillet mellem materialitet, sted, krop, sociale mobile fællesskaber og hvordan man gennem empiriske analyser, kan forstå nye deltagelseskulturer, alternative fritidsformer og menneskers egne måder at organisere tid og rum på.
Jeg finder det aktuelt, at problematisere måden man fra politisk, pædagogisk og kulturel side tænker og praktiserer fænomener som fritid, idræt og rum for børn og unge.
Jeg forsvarede i juni 2014 ph.d.-afhandlingen 'Matrikelløse rum – en undersøgelse af selvorganiserede måder at bruge byen på'.
 

Forskerne formidler

Forskerne formidler

Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ’Forskerne formidler’. Er du forsker, og vil du gerne formidle populært til den brede befolkning, kan du også blive skribent. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Danmarks Grundforskningsfond, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet, Arctic Hub og Region Hovedstaden. Videnskab.dk's redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne.

Byens grå oaser

grafitti_vaeg_i_odense_bykunst

Stederne har en historik, som influerer på den måde, man tager det i brug på. 'Grå oaser' bliver ikke blot et symbol på steder, som konstitueres ud fra den aktuelle sansemæssige praksis, men også ud fra den historik, som andre personers sprog og udtryk vidner om. (Foto: Kristian Bang)

Annonce: