Videnskab.dk’s organisering, økonomi og samarbejdspartnere

Organisering

Videnskab.dk er institutionelt forankret på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Det indebærer, at medarbejderne har deres ansættelsesforhold her, og at DMJX håndterer vores administration.

Videnskab.dk’s bevillinger og øvrige økonomi er helt adskilt fra DMJX, og vi holder til i vores egne lokaler i Valby.

Som publicistisk medie er Videnskab.dk underlagt medieansvarsloven og tilmeldt Pressenævnet.

Pressenævnets logo

Nøgletal og økonomi

Omkring en million brugere besøger hver måned Videnskab.dk, og vi registrerer årligt omkring 30 millioner sidevisninger. 25-30 procent af brugerne er under 30 år. Indholdet benyttes ofte som inspiration i undervisningssammenhænge.

Videnskab.dk har sit økonomiske fundament i en årlig finanslovsbevilling på cirka seks millioner kroner fra Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Bevillingen ydes til driften af medieplatformen Videnskab.dk, og den udgør omkring 40 procent af den samlede økonomi. Derudover arbejder organisationen med fondsfinansierede indsatser og udviklingsaktiviteter og med indtægtsdækket virksomhed, hvor vi blandt andet sælger kurser i faglig formidling og kommunikationsydelser.

Øvrige institutioner, der støtter Videnskab.dk, er Lundbeckfonden, TrygFonden, Novo Nordisk Fonden og Kulturministeriet.  

Videnskab.dk’s Advisory Board

Videnskab.dk har et Advisory Board, et rådgivende organ, hvis medlemmer repræsenterer universiteter, gymnasieskoler, erhvervsliv samt medie- og formidlingsinstitutioner.

De kompetente kræfter i vores Advisory Board er med til at sikre den bedst mulige videre udvikling af Videnskab.dk. Medlemskredsen er sammensat således:

David Dreyer Lassen (formand)
Prorektor for forskning på Københavns Universitet, professor i økonomi, medlem af Copenhagen Center for Social Data Science (SODAS) 

Mette Rosenkilde
Medlem af bestyrelsen for Danmarks Frie Forskningsfond, professor og viceinstitutleder for forskning ved Biomedicinsk Institut, KU

Thomas Jørgensen 
Medlem af bestyrelsen for Danske Gymnasier, rektor på Borupgaard Gymnasium

Anja C. Andersen
Professor ved Niels Bohr Institutet, Københavns Universitet

Bjarke Lind
Fagleder, Forskning og Uddannelse, Dansk Industri

Mads Eriksen
Uddannelses- og forskningspolitisk chef i Dansk Erhverv 

Christine Antorini
Administrerende direktør i LIFE Fonden  

Per Westergaard
Bestyrelsesformand, Constructive Institute og Fynske Medier, næstformand JFM (tidl. Jysk Fynske Medier  

Julie Sommerlund
Rektor, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole 

Videnskab.dk’s venner og samarbejdspartnere

Videnskab.dk fungerer ikke bare som en kilde til viden for befolkningen, men også som en kanal fra forskningsmiljøerne ud til borgerne og et knudepunkt for medier og formidlende organisationer.

Deres økosystemer er vi en del af og forsøger vi at bidrage til, og vi indgår gerne i samarbejder af forskellig art.

Et eksempel er vores indsats for forskernes egen formidling, hvor vi har indgået partnerskaber med blandt andre Syddansk Universitet, Aalborg Universitet og Roskilde Universitet.

Videnskab.dk deler vores indhold, så medier, der måske ikke selv har fagmedarbejdere ansat til at dække forskning, alligevel kan bringe videnskabsstof fra tid til anden. Vi distribuerer indhold via Ritzaus Bureau og også direkte til en række medier, eksempelvis regionale mediehuse og Ekstra Bladet, Ude og Hjemme og Universitetsavisen, Sermitsiaq i Grønland og forskning.no i Norge.

Videnskab.dk har også gode venner og samarbejdspartnere blandt organisationer og foreninger, der ligesom os har viden og videnskab i højsædet og arbejder for at få den delt og formidlet bredt. Det er eksempelvis Videnskabsklubben, det nationale naturfagscenter Astra med Unge Forskere og ScienceTalenter, Naturvidenskabernes Hus og Akademiet for Talentfulde Unge.

Har din organisation en idé til et samarbejde med Videnskab.dk, er du velkommen til at kontakte os.

Vibeke Hjortlund

Chefredaktør
\ E
\ T
vh@videnskab.dk
4050 7765