Podcasts

Kom helt tæt på dit publikum med podcasts og fortæl jeres historie, så den sætter sig fast i modtagerens hukommelse.

Center for Faglig Formidling tilbyder tilrettelæggelse og produktion af professionelle podcasts for organisationer og virksomheder. Vores speciale er formidling af kompliceret viden. Vi kan hjælpe jer med konceptudvikling, produktion og rådgivning til distribution af podcasts.

Eksempel: 'Vidensselskabet' - Et intimt samtaleprogram, hvor man både lærer forskernes personlighed og forskning at kende

Tre grunde til at vælge podcast-formatet

Der er tre gode grunde til at vælge podcasten som medie.

  1. Få opmærksomhed: Med podcasts kan du for det første opnå dit publikums udelte opmærksomhed. Podcasten er det intime medie, som inviterer til fordybelse. Mediet er som skabt til det travle publikum, som bedst har tid til at fortabe sig i den gode nuancerede formidling, når de alligevel er på farten eller i gang med noget praktisk. Du kan med podcasten tage dine lyttere hele vejen igennem din fortælling, mens de alligevel ordner opvasken eller sidder i toget.
     
  2. Skab identifikation: Podcast-formatet giver for det andet lytteren en oplevelse af nærvær. Modtageren får et levende og personligt indtryk af jer som afsendere, hvilket styrker jeres brand og historien, I vil fortælle. 
     
  3. Distribuer via mange kanaler: En tredje praktisk men vægtig grund til at vælge podcastmediet til er, at formatet kan rumme langtidsholdbare fortællinger, og at distrubutionskanalerne er mange og ikke mindst gratis.

Center for Faglig Formidling producerer podcasts af høj kvalitet, hvor mediets muligheder bliver udnyttet på bedst mulig vis. 

Eksempel: 'Vov at Vide', en podcast lavet i samarbejde med Danmarks Frie Forskningfond - Denne episode af serien er et godt eksempel på en podcast, der folder et forskningsfelt og et konkret projekt ud, så alle kan være med

God lydkvalitet og professionel journalistisk tilrettelæggelse

I takt med at podcast-mediet bliver mere udbredt, stiger publikums forventninger til fortælleteknik og produktion.

Center for Faglig Formidling kan tilrettelægge jeres historie og dertilhørende interviews, så fortællingen står skarpt i et rum, som stadig udgør en levende og autentisk oplevelse for lytteren.

Vi lægger vægt på, at lydkvaliteten er mere end god, så jeres fortælling får modtagerens fulde opmærksomhed. Din historie skal efterlade det bedst mulige indtryk på modtageren.

Eksempel: Indblik' - Podcast, hvor der inddrages reportage-elementer i formidlingen

Vinkling med respekt for videnskabens rammer

Produktionen af vores podcasts foregår efter samme principper som det redaktionelle arbejde på mediet Videnskab.dk.

Vi foretager en grundig research, dobbelt-tjekker fakta og udarbejder historien med indsigt og respekt for videnskabens præmisser.

Videnskab.dk's podcasts tilrettelægges og produceres af podcast-redaktør, Jais Baggestrøm Koch, som udover at være journalist også har en baggrund som jazzmusiker og er uddannet fra Syddansk Musikkonservatorium. Center For Faglig Formidling's produktion af podcasts tager udgangspunkt i ekspertisen og erfaringerne fra Videnskab.dk's efterhånden omfattende podcast-bagkatalog.

Eksempel: 'Overblik' - En podcast, der samler en masse forskellige historier og formidler dem i kortform