Om forfatteren

Tina Ibsen

Astrofysiker og professionel formidler af astronomi og rumfart

Tina Ibsen er uddannet astrofysiker fra Niels Bohr Instituttet, Københavns Universitet og har været en del af det europæiske forskningsprojekt COMESEP, hvor hun særligt har kigget på solstormes bevægelse gennem solsystemet.
Fra 2013 til 2019 var hun ansat på Tycho Brahe Planetarium som leder for videnskab og formidlingsafdelingen.Tina har altid været fascineret af rummet og synes, at det er fantastisk, at man i astronomien kan stille de store spørgsmål.
Hvor kommer vi fra? Hvad vil der ske med universet i fremtiden? Og findes der andre ligesom os derude?

Solformørkelse: Sydamerika går i sort, og forskere står klar til at teste Einsteins teori

2. juli 2019 er der total solformørkelse over dele af Argentina og Chile. Formørkelsen bevæger sig over La Silla Observatorium, hvor forskere vil genprøve gamle eksperimenter og forbedre de metoder, vi bruger til at observere vores nærmeste stjerne, Solen.

Solformørkelse

Dette syn af en total solformørkelse venter folk i dele af Chile og Argentina. Koronaen er den lysende ring rundt om Månen, der skygger for Solens lys. (Foto: Shutterstock)

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts